Beba pronađena pored stepeništa u Sarajevu

Novorođenče ostavljeno na zelenoj površini

12.09.2022. 12:48
  • Podijeli:
policija_sarajevo_foto_armin_durgut_pixsell.jpg Foto: Armin Durgut/PIXSELL

U sarajevskom naselju Vraca danas je, pored stepeništa, na zelenoj površini pronađena beba i po svemu sudeći radi se o ostavljenom novorođenčetu!

Beba je pronađena živa u ulici Derviša Numića u naselju Vraca i odmah su pozvane policija i Hitna pomoć.

Medicinari su preuzeli bebu i prevezli je na dodatne ljekarske preglede.

"Policija Kantona Sarajevo je oko 11h obaviještena da se u ulici Derviša Numića na zelenoj površini nalazi ostavljeno novorođenče. O navedenom obaviješten Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo čije ekipa je isto prevezla na Pedijatrijsku kliniku UKC Sarajevo, gdje je isto zadržano", saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

O svemu je upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je ovlastio policijske službenike da na mjestu pronalaska novorođenčeta izvrše uviđaj.

"Policija radi na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za ovaj događaj", navode u MUP-u KS.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()