Amir Pašić Faćo uhapšen i odveden na sud u Banjujaluku

Službenici Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine su u ranim jutarnjim satima izvršili pronalazak optuženog lica, te je operativna aktivnost dovođenja u prostorije navedenog suda u toku

01.02.2024. 10:32
  • Podijeli:
Amir_pasic_Faco_mreze Cropped-655cb61a1d5f6.webp Foto: Društvene mreže

Amir Pašić Faćo je ponovo uhapšen, ovaj put zbog neodazivanja na sudski poziv u Banjoj Luci.
Protiv njega se vodi postupak u Banjaliuci, kako nezvanično sanzaje Klix.ba , zbog uvrede/prijetnji određenom političaru i to na sličan način kao što je to uradio na štetu sudije Općinskog suda u Sarajevu.

Službenici Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine su u ranim jutarnjim satima izvršili pronalazak optuženog lica, te je operativna aktivnost dovođenja u prostorije navedenog suda u toku.

"Sudska policija u Federaciji Bosne i Hercegovine, Centar sudske policije u Kantonu Sarajevo, dana 1. februara 2024. godine, postupio je po naredbi Osnovnog suda u Banjoj Luci broj, 71 0 K 414537 23 Kps od 10.01.2024. godine, kojom je naloženo dovođenje optuženog A. P. iz Sarajeva u prostorije navedenog suda", potvrđeno je za Klix.ba iz Sudske policije FBiH.

Pašić je i od ranije poznat po krivičnim dosjeima zbog raznih krivičnih djela poput Razbojništva, Pokušaj ubistva, Ugrožavanje sigurnosti.

Posljednji put je hapšen u novembru prošle godine nakon prijetnji koje je objavio javno na svojim društvenim mrežama. Uhapšen je po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, jedno vrijeme je proveo u pritvoru, no pušten je na slobodu.

Protiv njega je zbog sličnog djela podignuta optužnica u Banjaluci, ali se nije odazivao na poziv policije da se pojavi na sudu zbog čega je Sudska policija FBiH na kraju izvršila sprovođenje u banjalučki sud.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()