Akcija "Transporter": Pohapšeni bivši i sadašnji Inspektori MUP-a RS

U akciji su uhapšeni Bojan Cvijetić, nekadašnji inspektori u MUP-u RS Mladen Milovanović, Predrag Vatreš, Siniša Vukašinović, zatim aktivni policijski službenici Danijel Kovačić i Miladin Vučić

02.03.2023. 09:32
  • Podijeli:
Akcija Sakal 01 foto Tuzilastvo BiH-63aadaa36a0ed.webp Foto: Tužilaštvo BiH

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS u nastavku akcije "Transporter" uhapsila je šest osoba, mahom pripadnika MUP-a RS, zbog više krivičnih djela.

Uhapšeni su Bojan Cvijetić, nekadašnji inspektori u MUP-u RS Mladen Milovanović, Predrag Vatreš, Siniša Vukašinović, zatim aktivni policijski službenici Danijel Kovačić i Miladin Vučić.

Akcijom su obuhvaćeni još i Aleksandar Nikolić i Petar Dukić, koji su ranije uhapšeni.

Kako saznajemo policijski službenici se terete da su sarađivali sa vođama kriminalne grupe. Milovanović i Vatreš su učestvovali u trgovini drogom, dok su ostali radeći na istragama i prijavama u kojima se pojavljivao Petar Dukić kao osumnjiceni ili prijavljeni, postupali na nacin da ga zaštite od krivicne odgovornosti.

"Milovanović, Vatreš i Vukašinović su bivši policijski službenici MUP-a Republike Srpske kojima je u sprovedenim disciplinskim postupcima izrečena mjera prekid radnog odnosa, dok su lica Kovačić i Vučić aktivni policijski službenici MUP-a Republike Srpske. Svi će u toku dana biti predati postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH, a protiv ukupno osam lica će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu organizovani kriminal", navode u MUP-u RS:

Dodaju da se Cvijetić i Nikolić dovode u vezu sa trgovinom droge, kao i Milovanović i Vatreš koji su osumnjičeni i za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja.

"Kovačić, Milovanović, Vukašinović i Vučić se sumnjiče da su za Dukića, kao organizatora kriminalne grupe, počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja i sprečavanje dokazivanja", navodi izvor iz istrage.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()