Akcija kodnog naziva "RAFTER": Pored mašine za rezanje duhana oduzeta i puška

Također, na području grada Tuzle, kod 4 fizička lica pronašli su veću količinu duhana i cigareta, koji nisu bili obilježeni na zakonom propisani način

26.09.2022. 12:50
  • Podijeli:
Oduzet_duhan_ puska_foto_UIO2-1664189469042.webp Foto: UIO BiH

U operativnoj akciji kodnog naziva "RAFTER", na osnovu operativnog rada i poduzetih operativnih taktičkih mjera izvršili su lociranje objekta gdje se vrši skladištenje i rezanje duhana za daljnu distribuciju i prometovanje od strane više lica na području Tuzlanskog kantona.

Tom prilikom izvršen je pretres lociranog stambenog objekta i pomoćnih objekata, a sve u skladu sa instrukcijama i uputama Tužilaštva BiH i naredbe Suda BiH. Prilikom izvršenog pretresa  pronađeno je 85 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica, 615 kg duhana u listu, kao i mašina za rezanje duhana. Također je pronađena i lovačka puška koja je privremeno oduzeta.

Također, na području grada Tuzle, kod 4 fizička lica pronašli su veću količinu duhana i cigareta, koji nisu bili obilježeni na zakonom propisani način. Ukupna količina je 2946 paklica cigareta i 74 kg sitno rezanog duhana, 377 paklica ručno motanih cigareta.

Protiv osumnjičenih osoba bit će podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Nedozvoljen promet akciznih proizvoda, iz člana 210 Krivičnog zakona BiH.

U toku poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalizirana oprema i vozila donirana UIO od strane Američke ambasade putem programa EXBS.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()