Akcija "Ira": Predložen pritvor za devet osoba

Pritvor predložen i sudiji bijeljinskog Osnovnog suda Jovanu Saviću

15.04.2022. 09:08
  • Podijeli:
akcija-sipa-zoran-grizelj-pixsell.jpg

Tužilaštvo BiH zatražilo je određivanje pritvora za devet od 18 uhapšenih u akciji "Ira", saopštio je portparol tužilaštva Boris Grubešić.

"Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajuća tužiteljka uputila je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za ukupno devet osoba, osumnjičenih za krivična djela organizovanog kriminala povezana sa međunarodnim krijumčarenjem opojnih droga, krijumčarenjem oružja, kao i drugim krivičnim djelima", rekao je Grubešić.

Prema njegovim riječima među osobama za koje je predložen pritvor, nalazi se i osumnjičeni nosilac pravosudne funkcije. Kao što je UNA pisala radi se o Jovanu Saviću, sudiji Osnovnog suda u Bijeljini, osumnjičenom da je odavao informacije pojedinim kriminalcima.

"Aktivnosti u predmetu provedene su u više gradova u BiH, a usmjerene su na procesuiranje osoba osumnjičenih za organizovani kriminal i teška krivična djela, koje su povezane sa organizovanim kriminalnim grupama u zemljama regiona. Istraga u predmetu intenzivno se nastavlja", dodao je Grubešić.

Podsjetimo akcijom su obuhvaćeni Željko Radovanović zvani Krečo, koji je uhapšen, te Mile Rosić, koji je ranije osuđivan zbog razbojništva i ubistva, a koji je već mjesecima nedostupan istražnim organima.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()