Air Serbia pokreće noćne letove za Sarajevo

Na rasporedu noćni letovi još i za Muskat i Medinu

29.05.2023. 16:15
  • Podijeli:
aerodrom_ex yu aviaton-63f0747397230.webp Foto: EX-Yu Aviation

Air Serbia je zakazala pokretanje noćnih letova za Sarajevo. Tako će ovaj avioprijevoznik biti prvi koji će obavljati noćne letove nakon što je najavljeno da će sarajevski aerodrom raditi 24 sata dnevno.

Tako će Air Serbia od 12. juna dodati još tri sedmične rotacije između Beograda i glavnog grada Bosne i Hercegovine za ukupno deset sedmičnih linija. Noćni letovi polijetat će iz Beograda ponedjeljkom, srijedom i subotom u 00.45, s dolaskom u Sarajevo u 01.35. Povratak polijeće u 04.30, s dolaskom u glavni grad Srbije u 05.20.

Dodatni letovi omogućit će Air Serbia-i da ponudi prikladne veze za putnike iz Sarajeva za gotovo cijelu svoju mrežu odredišta. Putnici koji dolaze s večernjeg vala evropskih letova Air Serbia moći će preći na sarajevsku liniju koja polazi nakon ponoći, dok će oni koji u Beograd stižu ujutro imati priliku spojiti se na najveći dnevni val polazaka ovog prijevoznika, navodi Ex-Yu Aviation.

Dodatne frekvencije za Sarajevo također omogućuju putnicima da se povežu na transatlantsku mrežu Air Serbia uz kratko vrijeme povezivanja za i iz New Yorka i Chicaga. Povećanje učestalosti označit će najveći opseg redovnih sedmičnih letova između Beograda i Sarajeva od 2013. godine, kada su i Air Serbia i sada već ugašeni B&H Airlines održavali letove na toj liniji kratko vrijeme.

Istovremeno je najavljeno da će od 01.07. do 08.09. aviokompanija Salam Air operirati za Oman u noćnim satima na relaciji Muskat - Sarajevo -Muskat, dva puta sedmično, petkom i nedjeljom.

"Slijetanje iz Muskata za Sarajevo planirano je u 01:40 sati, a polijetanje iz Sarajeva za Muskat u 02:40 sati po lokalnom vremenu", navedeno je iz aerodroma Sarajevo.

U periodu od 12.06. do 15.06 aviokompanija Jordan Aviation operirat će na relaciji Medina - Sarajevo - Medina, koja će prevoziti hadžije na hadž, te je planirano da se i određeni broj ovih charter letova odvija upravo u noćnim satima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()