Završni boj: Noletu pakao, Rafi šetnja kroz park

Trenutno ATP rangiranje ne možemo nazvati nikako drugačije nego lista apsurda

10.11.2022. 13:37
  • Podijeli:
Novak Đoković_Astana Open_Foto Reuters-1665317080033.webp Foto: Reuters

Najbolji srpski teniser Novak Đoković moraće da prođe paklenu grupu ukoliko želi da se bori za trofej na završnom mastersu sezone u Torinu.

S obzirom na to da trenutno ATP rangiranje ne možemo nazvati nikako drugačije nego lista apsurda, Nole je svrstan u kud i kamo težu grupu od one u kojoj je njegov "ljuti" rival Rafael Nadal.

Tako će Nole put do polufinala morati da traži preko Danila Medvedeva, Stefanosa Cicipasa i Andreja Rubljova. Rafa bi, s druge strane, trebalo da odradi šetnju kroz park u okršajima sa Kasperom Rudom, Tejlorom Fricom i Feliksom Ože-Alijasimom.

Ovakav rasplet treba tražiti u činjenici da ATP nije učinio ama baš ništa da zaštiti, po mnogima, najboljeg tenisera svih vremena. Naprotiv...

Srbina su prvo izbacili iz Australije, tretirajući ga kao kriminalca samo zbog toga što "možda misli drugačije". Tako nije bio u mogućnosti da odbrani 2.000 bodova u Melburnu.

Zbog famozne američko-kanadske zabrane po kojoj nevakcinisani stranci ne mogu ući u zemlju, Đoković je ostao bez mogućnosti da se bori za još 2.000 poena na US openu, te dodatne 4.000 na četiri mastersa koja se održavaju na sjevernoameričkom tlu, Majamiju, Indijan Velsu, Rodžers kupu, Sinsinatiju.

Vrhunac licemjerstva bila je odluka ATP-a da za ovogodišnji Vimbldon ne dodijeli bodove. Gle čuda, Nole je slavio u Londonu, ali i ostao praznih džepova.

Kada se podvuče crta, osvajač 21 grend slem krune ove godine je uskraćen za potencijalnih 8.000 bodova. U takvoj situaciji, i osma pozicija koju trenutno drži je "puna kapa".

A poznajući Đokovića i njegov inat, nema sumnje da će i u Torinu, od 13. do 21. novembra, učiniti sve što je u njegovoj moći da planeti pokaže koliko je iznad konkurencije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()