Veliko iznenađenje u Dubaiju: Ispao Medvedev, šta to znači za Đokovića

Medvedev ovim porazom ostaje bez 300 bodova i biće na četvrtom mjestu i na narednoj ATP listi

01.03.2024. 20:35
  • Podijeli:
Danil Medvedev-65b632714ddea.webp Foto: AP Photo/Andy Wong/Tanjug

Veliko iznenađenje dogodilo se u polufinalu ATP turnira u Dubaiju, gdje je Francuz Ugo Amber savladao Danila Medvedeva, prošlogodišnjeg šampiona i prvog nosioca turnira.

Amber je u prvom setu u gotovo svakom gemu morao da se suočava sa brejk loptama, ali je uspijevao pod pritiskom da odigra dobro i na kraju je došao do vođstva i set lopte u momentima kada je imao 6:5. Servis Medvedeva je tada prvi put popustio i Amber je došao do prvog seta.

Zatim je već na startu drugog seta Amber napravio brejk. Medvedev se brzo vratio i uzvratio "ribrejkom", poslije čega je Francuz još jednom napravio u 8. gemu, a prije toga je dobio samopouzdanje nakon što je spasio tri vezane brejk lopte.

To je očgieldno slomilo Medvedeva, i Amber je u narednom gemu odservirao za ulazak u finale.

Tamo će ga čekati kazahstanski teniser Aleksander Bublik, koji je prošao u finale nakon diskvalifikacije Andreja Rubljova.

Medvedev ovim porazom ostaje bez 300 bodova i biće na četvrtom mjestu i na narednoj ATP listi.

Medvedevu sada slijedi američka turneja, gdje potencijalno može da izgubi 1.600 bodova, jer je osvojio Majami i igrao finale Indijan Velsa, pa je smanjio šanse da uopšte može da se nada preticanju Novaka Đokovića u drugom dijelu sezone, a potencijalnu šansu je imao na Rolan Garosu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()