Već legendarno rivalstvo: Novak i Karlos kao Rafa i Rodžer

Sa svega 20 godina i 196 dana Alkaraz je postao treći najmlađi igrač u istoriji koji je dostigao polufinale, iza Andreja Medvedeva i Rafaela Nadala

17.11.2023. 22:02
  • Podijeli:
alkaraz tanjug ap Manu Fernandez-64f38f84f0dac.webp Foto: Tanjug/Ap/Manu Fernandez

Najiščekivaniji trenutak na Završnom mastersu u Torinu donosi polufinalni okršaj između Novaka Đokovića, prvog reketa svijeta, i mladog Španca Karlosa Alkarasa, čime se stvara prava "teniska drama" koja podjseća na 2007. godinu kada su se u istoj fazi turnira sastali Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Alkaras je pobijedio Danila Medvedeva sa 6:4, 6:4 u meču koji mu je donio plasman među četiri najbolja tenisera na svijetu. Sa svega 20 godina i 196 dana postao je treći najmlađi igrač u istoriji koji je dostigao polufinale, iza Andreja Medvedeva i Rafaela Nadala.

Ovaj uspjeh čini ga osmim Špancem koji se plasirao među četvoricu najboljih, a sada je pred njim izazov u vidu susreta sa najboljim teniserom današnjice, Novakom Đokovićem. Njih dvojica su se do sada sastajala četiri puta, sa po dvije pobjede, a jedini put na betonu bilo je nedavno u finalu Sinsinatija, gdje je Đoković slavio u jednom od najboljih mečeva sezone, navodi Sportal.

Zanimljivo je napomenuti da ovo polufinale predstavlja roketku situaciju u kojoj se četvorica najboljih tenisera prema ATP listi nalaze u borbi za prestižnu titulu.

Drugi polufinalni par čine Janik Siner i Danil Medvedev, čime je očigledno će tek po četvrti put u istoriji turnira četvorica najboljih tenisera biti u konkurenciji za šampionski pehar.

To se poslkednji put desilo 2020. godine, kada su se Đoković, Nadal, Tim i Medvedev našli u polufinalu. Prethodni mečevi u kojima su se sva četvorica najboljih borila za titulu dogodili su se 1990. (Edberg, Beker, Lendl, Agasi) i 2004. godine (Federer, Rodik, Hjuit, Safin).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()