Poznati teniser iskren: Đoković više ne može dostići Alcarazov nivo

Nekada peti teniser svijeta, smatra da Srbin više neće moći da pobijedi Španca

02.08.2023. 21:03
  • Podijeli:
Novak Đoković_Profimedia-64b3fc50e795b.webp Foto: Profimedia

Novak Đoković izgubio je u finalu Wimbledona od Carlosa Alcaraza sa 3:2 u setovima i za mnoge je to bio momenat kada se mnogo toga promijenilo u tenisu.

To misli i Jimmy Arias, nekada peti teniser svijeta, smatra da Srbin više neće moći da pobijedi Španca.

“Prije finala Wimbledona nekoliko ljudi me je pitalo i rekao sam im, mada to možda zvuči kao ludost. Alcaraz u svojoj najboljoj formi je bolji od bilo koga drugog. Bolji od Đokovića, mislim da Novak ne može da dosegne taj nivo koji Alkaraz može”, rekao je Arijas za “Tenis Channel”.

Zatim je i dodatno komentarisao detaljno dešavanja sa tog finala.

“To je najbolji nivo koji sam ikad vidio, njegov najbolji svakako. Nisam znao da li će biti u stanju to da prikaže na Wimbledonu u finalu protiv Đokovića, ali sam svakako znao da će biti opušteniji nego što je bio na Roland Garrosu. Tamo je bilo čudno, jer je igrao sa u to vrijeme osvajačem 22 grand slam titule i bio je favorit, veliki. Mislim da je to bila čudna mentalna prepreka za njega. U finalu Wimbledona bilo je drugačije. Sada je Đoković bio favorit i znao sam da će Alcaraz biti relaksiraniji, ili sam mislio da hoće, jer ipak je to finale Wimbledona”, dodao je Arias.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()