Počeo Australijan open: Marin Čilić ispao, Rubljov van sebe od sreća

Favoriti uhvatili zalet

14.01.2024. 11:11
  • Podijeli:
Andrej Rubljov-65a3a4e6e7d39.webp Foto: AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake/Tanjug

Italijanski teniser Janik Siner plasirao se u 2. kolo Australijan opena, pošto je jutros u Melburnu na startu prvog grend slem turnira sezone pobedio Holanđanina Botika van de Zandšulpta 6:4, 7:5, 6:3.

Siner će u 2. kolu igrati protiv još jednog holandskog tenisera, Jespera de Jonga, koji je bio bolji od Argentinca Pedra Kaćina 4:6, 6:2, 6:3, 6:4.

Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se u 2. kolo Australijan opena, pošto je posle velike borbe savladao Brazilca Tijaga Sejbota Vajlda 7:5, 6:4, 3:6, 4:6, 7:6 (10:6). Ruski teniser će u 2. kolu igrati sa pobednikom meča između Japanca Tara Danijela i Amerikanca Kristofera Jubenksa.

Plasman u 2. kolo Australijan opena izborio je i Mađar Fabijan Marošan, koji je savladao iskusnog Marina Čilića. Hrvat je celu prošlu godinu proveo na oporavku od povrede i na teren se vratio u Hong Kongu 2. januara.

Čeh Tomaš Mahač, Rus Pavel Kotov, Italijan Mateo Arnaldi, Španac Haume Munar, Argentinci Fransisko Serundolo i Sebastijan Baez.

U ženskoj konkurenciji iznenađenje

Grčka teniserka Marija Sakari je u 1. kolu Australijan opena nadigrala Japanku Nao Hibino 6:4, 6:1. Grkinja će u 2. kolu igrati protiv Ruskinje Eline Avaneshjan. I to je bilo očekivano.

Ono što nije i što je iznenađenje prvog dana turnira jeste pobeda Amerikanke Amande Anisimove, koja je savladala 13. nosioca grend slema Ruskinju Ljudmilu Samsonovu sa 6:3, 6:4.

Čehinja Barbora Krejčikova pobedila je u 1. kolu Japanku Mai Hontamu 2:6, 6:4, 6:3. Ona će se u 2. kolu sastati sa nemačkom teniserkom Tamarom Korpač.

Plasman u 2. kolo Australijan opena izborile su i Ruskinje Kamila Rahimova i Marija Timofejeva, Kanađanka Lejla Fernandes, Amerikanke Alisija Parks i Karolina Dolehajd, Francuskinja Dijana Pari, Čehinja Brenda Fruhvirtova i Ukrajinka Lejsa Curenko.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()