Najkontroverzniji teniser današnjice stiže u Banjaluku, sa Noletom

Da, turnir je na programu u aprilu i ne, ovo nije prvoaprilska šala, već nova u nizu sjajnih vijesti za sve ljubitelje tenisa na našim prostorima

07.11.2022. 17:32
  • Podijeli:
Nik Kirjos Novak Đoković_Profimedia-1667837880644.webp Foto: Profimedia

Najkontroverzniji teniser današnjice Nik Kirjos u aprilu naredne godine igraće na terenima banjalučkog Parka Mladen Stojanović.

Da, turnir je na programu u aprilu i ne, ovo nije prvoaprilska šala, već nova u nizu sjajnih vijesti za sve ljubitelje tenisa na našim prostorima. 

Prva je bila odluka organizatora Srbija opena da takmičenje u 2023. presele u grad na Vrbasu kako bi infrastrukturu beogradskih terena doveli na nivo ATP serije 500 i stekli mogućnost da konkurišu za licencu. Time su Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, barem jednokratno, poklonili takmičenje iz elitne kategorije.

Druga vijest je najava da će i sam Novak Đoković nastupiti na turniru te tako odigrati prvi takmičarski meč u Banjaluci.

A treća vijest nam stiže iz daleke Australije. Srpski mediji su objavili da direktor smotre Đorđe Đoković pregovara sa Kirjosom, da bi Nik otišao korak dalje i preduhitrio organizatore:

"Novak i ja ćemo sljedeće godine imati revanš meč u njegovom rodnom gradu. Niko nije spreman za ovo", objavio je sjajni teniser u Instagram priči, uz nekoliko emotikona koji ilustruju gromove.

Doduše, Kirjos je malčice pogriješio jer naredna smotra neće biti u Đokovićevom rodnom gradu, ali to je za ovu priču manje bitno.

S obzirom na rejting i kvalitet dva asa, lako bismo mogli da ih gledamo u novom finalu. Oni su igrali u završnici ovogodišnjeg Vimbldona u kojem je Srbin opravdao ulogu favorita i nakon sjajne borbe upisao 21. grend slem recku.

Nakon duela jedan za drugog su imali samo riječi hvale i poštovanja čime je nastavljena "bromansa" koja je samo nekoliko mjeseci ranije bila nezamisliva.

Jer, Nik i Novak godinama nisu bili na istim "talasnim dužinama". A onda se u januaru "desio" Melburn gdje je Đoković proživio golgotu, na pravdi boga bio zatočen u "hotelu iz pakla" te na koncu deportovan iz Australije pod zvaničnim obrazloženjem da "potencijalno misli drugačije" samo zato što se nije vakcinisao protiv virusa korona.

Mnogi Noletovi rivali su ostali nijemi na sve ono što mu se izdešavalo. Ali, ne i Kirjos, koji je digao glas i alarmirao australijsku javnost da ono što se deislo je sramota, te da teniski as zaslužuje priliku da igra na Australijen openu.

Đoković mu ovaj gest nije zaboravio, od tada su u stalnom kontaktu i njihov odnos danas je bolji nego ikada. Zato svi sa nestpljenjem očekujemo novu epizodu ove "bromanse".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()