Marej najavio kraj karijere: Još volim tenis, ali...

ritanski teniser je trijumfom protiv Šapovalova stigao do 500. pobjede u karijeri na tvrdoj podlozi

27.02.2024. 16:33
  • Podijeli:
Endi Marej-65ddbbb35cd42.webp Foto: AP Photo/Kamran Jebreili/Tanjug

Britanac Endi Marej izjavio je u Dubaiju da još voli tenis, ali je nagovijestio da ulazi u "posljednjih nekoliko mjeseci" karijere, prenosi AP.

Marej je juče u prvom kolu ATP turnira u Dubaiju pobijedio Kanađanina Denisa Šapovalova 4:6, 7:6 (7:5), 6:3. Britanski teniser je trijumfom protiv Šapovalova stigao do 500. pobjede u karijeri na tvrdoj podlozi.

"Još volim da se takmičim i još volim tenis, ali kako si stariji postaje ti sve teže da se takmičiš sa mladim igračima i održiš formu. Vjerovatno mi nije ostalo previše vremena, ali daću sve od sebe u posljednjih nekoliko mjeseci", rekao je Mari.

Marej, koji je trostruki grend slem šampion, krajem jula 2019. godine operisao je kuk. On je ranije razmišljao o povlačenju iz tenisa, a na turniru u Dubaiju ostvario je tek drugu pobjedu u 2024. godini.

Britanski teniser će u drugom kolu turnira u Dubaiju igrati sa pobjednikom meča između Francuza Gaela Monfisa i Uga Ambera. On je 2017. trijumfovao na turniru u Dubaiju.

Mari se nalazi među teniserima, koji su u Open eri ostvarili 500 pobjeda na terenima sa tvrdom podlogom pored Rodžera Federera (783), Novaka Đokovića (700), Andrea Agasija (592) i Rafaela Nadala (518).

"Tvrda podloga je najbolja za mene, a 500 pobjeda je mnogo i ponosan sam na to. Nema mnogo igrača koji su to postigli i sjajno je doći do 500 prije nego završim", zaključio je Mari.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()