Đoković poslije pet godina upisao pobjedu u Indian Wellsu

Mnogo veća borba je viđena u drugom setu. Vukić je sjajno počeo. Pravo niotkuda je napravio break u drugom gemu, a onda i spasio tri vezane break lopte za vodstvo od 3:0.

10.03.2024. 10:05
  • Podijeli:
đoković-65ed69c62e9d3.webp Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Novak Đoković se namučio, ali je preskočio prvu prepreku u Indian Wellsu. U drugom kolu turnira Masters serije, prvi reket svijeta je savladao Australijanca Aleksandra Vukića 6:2, 5:7, 6:3 za dva sata i 12 minuta. Naredni rival biće mu sretni gubitnik iz Italije Luca Nardi, koji je savladao Kineza Jianga.

Đoković je tako poslije pet godina, upisao prvi trijumf u pustinji Californije, jer zbog raznih razloga dugo nije igrao na “petom grand slamu” kako popularno zovu turnir u Indian Wellsu.

Prvi set Novak je rutinski dobio. Odmah je u prvom gemu stigao do brejka, još jednom oduzeo servis rivalu u sedmom gemu i rešio ovaj dio igre u svoju korist. Jedini problem je imao u četvrtom gemu kada je spasio break loptu.

Mnogo veća borba je viđena u drugom setu. Vukić je sjajno počeo. Pravo niotkuda je napravio break u drugom gemu, a onda i spasio tri vezane break lopte za vodstvo od 3:0.

Međutim, nije to izbacilo Đokovića iz takta. Sa nulom je dobio četvrti gem, a onda i vratio meč u egal kada je rivalu oduzeo servis iako je Vukić imao 40:15. Novak je lako dobio i naredni gem na svoj početni udarac i poravnao na 3:3.

Uslijedilo je pet gemova u kojima su oba igrača čuvala prednost servisa, a onda šok. Na 6:5 za Vukića, Australijanac je poslije dvije greške iz forhenda došao do dvije brejk i set lopte. Na prvu je pogriješio, ali je zato na drugu pogodio strašan return i riješio ovaj dio igre u svoju korist sa 7:5.

U trećem setu Novak je propustio dvije break lopte u trećem gemu, ali je konačno slomio rivala u petom. Tada je u dva navrata sjajno pročitao namjere Vukića, stigao do dvije šanse da oduzme servis protivniku. Prvu je iskoristio, poveo 3:2 i poslije toga rutinski priveo posao kraju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()