Đoković odao priznanje Alcarazu i poručio: Ovo mi je najteži meč u karijeri

Obojica smo prošli kroz toliko toga, nevjerovatnih poena, loših gemova, udaraca, podizanja, vraćanja. Nisam sumnjao da mogu isporučiti kada je najbitnije. I oduševljen sam."

21.08.2023. 08:55
  • Podijeli:
novak djokovic reuters-64e30475cd85d.webp Foto: Reuters

Novak Đoković je nevjerovatnim preokretom u finalu Mastersa u Cincinnatiju pobijedio Carlosa Alcaraza 5:7, 7:6(7), 7:6(4) nakon četiri sata igre.

Na dodjeli trofeja Đoković se prvo poklonio suparniku: "Čovječe, dečko! Nikad se ne predaješ. Gospode Bože! Volim to kod tebe, ali ponekada bih volio da lakše odigraš neki poen. Španac nikad ne umire. Čuo sam to ili iskusio. Više ne znam ništa."

Komentirao je meč: "Ludo, ne znam šta drugo reći. Teško je opisati sve što sam lično doživio ja, a i on na ovom meču. Ovo je najteži meč u profesionalnoj karijeri. Nevjerovatno. Od početka do kraja. Obojica smo prošli kroz toliko toga, nevjerovatnih poena, loših gemova, udaraca, podizanja, vraćanja. Nisam sumnjao da mogu isporučiti kada je najbitnije. I oduševljen sam."

Opet je iskazao poštovanje prema rivalu: "Vidjeli ste, svako ko je gledao ovo na stadionu i televiziji da ovaj rivalitet postaje bolji. Respekt za njega. Pokazuje hrabrost u takvim momentima da je to impresivno."

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()