Đoković o problemima u igri: Kada se borite sa bolešću, nemate tu oštrinu

Prvi reket svijeta je u prva dva kola proveo na terenu neočekivano preko sedam sati i veći dio tog vremena izgledao kao da se žestoko muči

18.01.2024. 17:08
  • Podijeli:
novak djokovic reuters-65a4d517a7bb1.webp Foto: Reuters

Svi koji su kroz karijeru imali prilike da uživo gledaju Novaka Đokovića ga ne pamte ovakvog bez enregije i van svakog ritma na terenu.

Prvi reket svijeta je u prva dva kola proveo na terenu neočekivano preko sedam sati i veći dio tog vremena izgledao kao da se žestoko muči.

Ipak, njegova klasa, iskustvo i vanserijski kvalitet pomogli su mu da prebrodi tu krizu.

Nakon meča sa Alexom Popyrinom, otkrio je za “Novu.rs” kako se bori sa krizama koje naiđu u igri kao na prva dva Grand slama.

“Mislim da se to kod mene spontano desi, kroz jedan proces usklađivanja toga kako se osjećaš na terenu i van njega, pronalaženja ravnoteže. Sada se već nalazim pri kraju virusne infekcije, ali to me je dosta sputavalo da dam maksimum koji znam da pružim – jer kada se loše osjećate i borite se sa bolešću nemate tu oštrinu. Osjećam da mi to nedostaje, pogotovo na forhend strani. Načinio sam dosta grešaka do sada, i često me protivnici uhvate iznenađenog, “na pogrešnoj nozi”. Osjećam da se ne krećem dobro, a to je razlog i zbog čega servis stoji…”, objašnjava Novak.

Ipak, zadovoljan je zbog činjenice da je i dalje u igri za osvajanje Grand slam titule.

“Ima tu puno nedostataka u igri, ali – opet – u trećem sam kolu, našao sam način da pobijedim u dva duga meča. Dobra strana Grend Slama je što uvijek imam jedan dan odmora i treninga između nastupa, i nadam se da će ova noć proći dobro pošto zadnjih pet-šest nisu bile idealne u smislu odmora i spavanja. Pokušat ću na narednom treningu da usavršavam određene detalje, biomehaničke elemente, taktičke zamisli – ali se te stvari ne popravljaju preko noći, čega sam svjestan. Intenzitet i nivo turnira se podiže, protivnici su sve bolji. Mislim da mi žrijeb nije nimalo lak, za protivnike imam tenisere koji fenomenalno igraju. Evo sada igram protiv Etcheverryja koji možda trenutno igra tenis života na tvrdoj podlozi; pobijedio je Murrayja i Monfisa veoma ubjedljivo. Bio sam toliko puta u nekim sličnim situacijama da znam šta mi je činiti, i pokušat ću da se prilagodim ovim okolnostima i dam sve od sebe”, ističe on.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()