Đoković nakon četverosatne drame ipak savladao 18-godišnjeg Prižmića

Prvi reket svijeta i čovjek koji traži 25. Grand Slam titulu lako je osvojio prvi set rezultatom 6:2. No, onda su se problemi počeli javljati

14.01.2024. 13:26
  • Podijeli:
Novak Đoković2-65a3c8b74c5d5.webp Foto: AP Photo/Andy Wong/Tanjug

Srpski teniser Novak Đoković uspješno je krenuo u odbranu titule na Australian Openu pobjedom nad talentovanim hrvatskim teniserom Dinom Prižmićem (178. ATP). Slavio je rezultatom 6:2, 6:7, 6:3 i 6:4.

Đoković je u prvom kolu neočekivano naletio na teškog i inspirisanog rivala. Riječ je o 18-godišnjem talentu iz Splita koji je odigrao najvažniji meč u životu i odlično se predstavio teniskom svijetu. O kakvom se nastupu mladog Hrvata radi, dovoljno govori podatak da je ovo Đokovićev najduži meč u historiji prvih kola na Australian Openu (četiri sata igre).

Prvi reket svijeta i čovjek koji traži 25. Grand Slam titulu lako je osvojio prvi set rezultatom 6:2. No, onda su se problemi počeli javljati.

Mladi Hrvat je znatno popravio nivo igre, izborio tie-break u drugom setu i onda neočekivano došao do četiri vezane set-lopte. Đoković je spasio tri, ali je onda Prižmić iskoristio četvrtu i osvojio najvažniji set u svom životu.

Đoković pravi break na startu trećeg seta, ali je Prižmić i to uspio vratiti i povesti rezultatom 3:2. Ipak, prvi reket svijeta uspijeva napraviti novi preokret u ovom setu i doći do vodstva rezultatom 6:3.

Tada se mladi teniser "ugasio" i Đoković je očekivano slavio u četvrtom setu rezultatom 6:4. No, i tu je srbijanski teniser imao brojne probleme pa je od 4:0 na kraju došao do toga da je jedva iskoristio posljednji servis za meč. Prižmić nakon svega može biti ponosan na svoj današnji nastup, najteži i najveći izazov u karijeri.

Đoković će u drugom kolu igrati protiv nekog od domaćih tenisera, a ime će biti poznato nakon što svoj meč završe Alexei Popyrin i Marc Polmans. S druge strane, mladi Splićanin nam je danas pokazao da ćemo za njegovo ime tek čuti u budućnosti i da je pred njim lijepa karijera.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()