Deset kurioziteta o Džumhuru: Damir glumio u dva filma, evo kako se zovu

Džumhur je rođen 20. maja 1992. godine u Sarajevu, sin je Nerfida i Žanete koji pored njega imaju još jednog sina Zlatana

14.12.2023. 09:08
  • Podijeli:
Damir Džumhur_Pixsell-64414e10bd50d.webp Foto: Pixsell / Dejan Rakita

Damir Džumhur je najbolji bosanskohercegovački teniser, a trenutno je 154. na ATP rang listi i u 31. godini je daleko od najboljih dana u karijeri.

Portal posvećen tenisu canaltenis.com je objavio deset kurioziteta o našem najboljem igraču među kojima je nekoliko zanimljivih stvari koje možda niste znali.

Džumhur je rođen 20. maja 1992. godine u Sarajevu, sin je Nerfida i Žanete koji pored njega imaju još jednog sina Zlatana.

Imao je teško djetinjstvo, rođen je mjesec dana nakon početka rata u Bosni i Hercegovini, a rat je nanio velike probleme u njegovom odrastanju.

Tenis je počeo igrati sa svega pet godina i to nakon što je koliko-toliko obnovljen razrušeni teniski teren u Sarajevu.

Damir je imao dva uzora u djetinjstvu, tenisera iz Australije Patricka Raftera i legendarnog švicarskog igrača Rogera Federera.

Glumio je i u dva filma i to "Grbavica" te "Ubojiti mir".

Okušao se i u drugim sportovima budući da se bavio i skijanjem te nogometom, ali je na kraju odabrao da se posveti maksimalno tenisu.

Zbog svoje strasti prema nogometu, strastveni je navijač Fudbalskog kluba Željezničar iz Bosne i Hercegovine.

Studirao je na fakultetu Političkih nauka, a 2019. godine je doživio povredu leđa, ramena i stomaka zbog čega je nazadovao na ATP rang listi.

Tokom svoje karijere je bio plasiran među najboljih 30 tenisera svijeta, a 2018. godine je osvojio ATP turnir u Antaliji dok je dvije godine ranije pobijedio Rafaela Nadala u Miamiju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()