Damir Džumhur ponovo napredovao na ATP listi, sada je blizu top 100

Naš teniser se tako još malo približio povratku u TOP 100, koji mu je sada udaljen 109 bodova

13.05.2024. 20:25
  • Podijeli:
džumhur_finale_anadolija 1-64fc80c0ab12c.webp Foto: Anadolija

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur ponovo je napredovao na ATP listi.

Džumhur je svoj plasman popravio za 14 pozicija i sada je 131. teniser svijeta sa 499 bodova.

Naš teniser se tako još malo približio povratku u TOP 100, koji mu je sada udaljen 109 bodova.

Napredovali su i ostali bh. teniseri. Nerman Fatić se sa 211. popeo na 207. mjesto, Andrej Nedić sa 609. na 602., Mirza Bašić sa 711. na 699., a Aldin Šetkić sa 904. na 887. mjesto.

Na vrhu nije bilo promjena među prvih pet tenisera, koji nisu mijenjali mjesta. Poredak je i dalje Novak Đoković, Jannik Sinner, Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev i Alexander Zverev.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()