Beker: Đoković je član moje porodice i vjerovatno najveći svih vremena

Zahvalio se danas svjetskom teniseru broj jedan na podršci koju mu je pružao dok je bio u zatvoru

19.02.2023. 13:17
  • Podijeli:
profimedia-0744939370 Boris Beker-63a1c9b5d025a.webp Foto: Profimedia

Bivši njemački teniski šampion Boris Beker zahvalio je danas svjetskom teniseru broj jedan Novaku Đokoviću na podršci koju mu je pružao dok je bio u zatvoru u Britaniji i istakao da je Srbin vjerovatno najveći igrač svih vremena.

Beker je na Berlinskom filmskom festivalu predstavio dokumentarni film o svojim sportskim uspjesima i turbulencijama izvan terena.

"Novak Đoković je postao član moje porodice. Imali smo godinama profesionalan odnos, a razišli smo se 2016", rekao je Beker na konferenciji za novinare.

On je dodao da su njih dvojica ostali u bliskom kontaktu, naročito dok je Beker bio u zatvoru, kada je Đoković pružao podršku njemu i njegovoj porodici, prenio je AFP.

Beker je bio Đokovićev trener od 2014. do 2016. godine, a srpski as je u tom periodu osvojio šest od svoja 22 gren slem turnira.

Đoković je izjavio da mu je "srce slomljeno" kada je njegov bivši trener osuđen na zatvorsku kaznu.

U dokumentarcu "Bum! Bum! Svijet protiv Borisa Bekera", čiji je režiser oskarovac Aleks Gibni, Đoković priča da je od Bekera učio o "mentalnoj snazi" pod pritiskom.

Beker, šestostruki osvajač gren slem turnira i najmlađi pobjednik u Vimbldonu sa 17 godina, zahvalio je i teniskim legendama Džonu Mekinrou i Bjornu Borgu ma učešću u filmu zajedno sa Đokovićem.

"Veoma sam ponosan što je vjerovatno najveći igrač svih vremena dio priče o Borisu Bekeru", rekao je njemački šampion o Đokoviću.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()