Alkaraz: Ko kaže da nije nervozan protiv Đokovića, laže!

"Nije lako igrati s legendom našeg sporta. Ako neko kaže da nije nervozan kad treba na teren sa Đokovićem, taj laže"

09.06.2023. 21:51
  • Podijeli:
Karlos Alkaraz_Christophe Ena AP Tanjug-648380e6b79fb.webp Foto: Christophe Ena / AP / Tanjug

Karlos Alkaraz otkrio je da su nervoza pred meč sa Novakom Đokovićem i visok intenzitet igre uticala na to da dobije grčeve.

Španac i Srbin su odigrali sjajna dva seta u polufinalu Rolan Garosa.

Obojica su već tada bila iscprljena, samo Nole je mnogo lakše podnosio takvu potrošnju.

Neiskusniji Karlitos nije, te se od trećeg gema trećeg seta mučio sa grčevima.

Od tog trenutka svjetski broj jedan je igrao na znatno nižem nivou, što je osvajaču 22 grend slem krune olakšalo put do novog finala.

"Da, tenzija prije meča bila je velika. Počeo sam jako nervozno, a igrali smo dva intenzivna seta. Bile su to dobre i teške razmjene, drop šotovi, sprintevi... Kombinacija mnogo faktora, ali glavna je tenzija koju sam osjećao u prva dva seta", rekao je Alkaraz na konferenciji za medije.

Nije baš ugodno bilo prvom reketu sveta kada je stao spram srpskog as. Tako će biti i svaki naredni, i tako je svakome ko se nađe na Đokovićevom putu. Samo što nemaju svi srca i hrabrosti da priznaju:

"Vjerovatno je i do Novaka. Nije lako igrati s njim, legendom našeg sporta. Ako neko kaže da nije nervozan kad treba na teren sa Đokovićem, taj laže. Polufinale slema, nervoza je svakako tu, a još više kada se igra s Novakom. Nadam se da će sljedeći put biti drugačije, ali nervoza će sigurno i tada biti prisutna".

Karlitos je zatražio medicinsku pomoć pred start trećeg gema u trećem setu, zbog toga ga je izgubio bez borbe. Jer, takva su pravila. Ali, isprva je bol osjetio u ruci, a zatim se on prenio na ostatak tijela. I tu je, praktično, bio kraj.

"Bilo mi je teško da se krećem u trećem setu, u četvrtom sam imao malu šansu, ali bilo je i dalje teško", pojasnio je Alkaraz.

Iako su mnogi pomislili da će okačiti bijelu zastavu i predati meč, momku iz Mursije to nije palo na pamet.

"Nisu mi iz lože pričali da se povučem, pričao sam im da se mučim, oni su mi rekli da probam da nađem rješenje i da ako ne mogu, da se povučem onda. Pojeo bih se živ da sam se povukao sa polufinala grend slema. Tražio sam rješenja, htio sam da se borim do samog kraja. Igrati protiv Novaka u ovakvim uslovima, nikada nije lako", zaključio je Alkaraz.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()