Svjetsko prvenstvo u rukometu: Poljska se mučila ali će igrati protiv Crne Gore

Španija, Crna Gora, Iran, Francuska, Slovenija, Poljska, Švedska, Brazil, Zelenortska Ostrva, Island, Mađarska i Portugalija – izborile su plasman u drugu fazu Svetskog prvenstva kada su grupe A, B, C i D u pitanju

16.01.2023. 22:32
  • Podijeli:
rukomet_ svjetsko_rukometni savez Crne Gore 1-63c5c23223a04.webp Foto: Rukometni savez Crne Gore

Španija, Crna Gora, Iran, Francuska, Slovenija, Poljska, Švedska, Brazil, Zelenortska Ostrva, Island, Mađarska i Portugalija – izborile su plasman u drugu fazu Svetskog prvenstva kada su grupe A, B, C i D u pitanju.

Najveća drama je viđena na utakmici između jednog od domaćina planetarne smotre, selekcije Poljske i Saudijske Arabije. Poljacima je trebala pobjeda da bi prošli u drugu fazu, a pobjeda je dalje vodila i Saudijsku Arabiju. Na kraju, posije velike borbe, na krilima navijača, slavila je Poljska sa 27:24.

U nofomorniranim grupama, u kojima borbe počinju već 18. januara, Francuska i Španija će imati po četiri, Crna Gora i Slovenija po dva, Iran i Poljska su bez bodova. U drugoj grupi, Švedska ima četiri, Brazil, Island, Mađarska i Portugalija po dva, a Zelenortska Ostrva su bez bodova.

U utakmicama poslednje runde, u grupama A, B, C i D, postignuti su sledeći rezultati: Brazil – Zelenortska Ostrva 30:28, Crna Gora – Čile 35:33, Francuska – Slovenija 35:31, Island – Južna Koreja 38:25, Švedska – Urugvaj 47:12, Portugal – Mađarska 27:20, Poljska – Saudijska Arabija 27:24.

Sada slijedi borba za mjesto u četvrtfinalu, koj će obezbediti po dvije selekcije iz četiri grupe, a dvije će biti formirane nakon mečeva u grupama C, D, E i F. Plasman u četvrtfinale garantuje nastavak borbi za mjesto na Olimpijskim igrama, a naravno i nastavak borbi za pobjedničko postolje na Svjetskom prvenstvu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()