SP: Njemačka demolirala Argentinu, Egipat bolji od Belgije

Nijemci i Egipćani su stigli do šestog boda i sigurnim koracima idu ka četvrtfinalu

19.01.2023. 19:49
  • Podijeli:
Njemacka_rukomet_foto_AA-63c990baf2632.webp Foto: AA

Rukometaši Njemačke pobijedili su Argentinu sa 39:19 (24:11), dok je Egipat slavio protiv Belgije na startu druge faze takmičenja na Svjetskom prvenstvu sa 33:28 (22:15).

Nijemci i Egipćani su stigli do šestog boda i sigurnim koracima idu ka četvrtfinalu.

Njemačka je posle pobeda nad Srbijom, Katarom i Alžirom u prvoj fazi, lako izašla na kraj sa Argentinom na startu druge faze. Pitanje pobjednika se nije postavljalo ni jednog trenutka. Njemačka je dobila prvo poluvrijeme sa 24:11, a zatim je mirno privela meč kraju.

Najefikasniji u sastavu Njemačke, bili su Mertens, Groecki i Gola sa po pet golova. Kod Argentine, bolji od ostalih, bili su Martinez sa pet i Simone sa tri gola.

Egipat, koji je u prvoj fazi slavio protiv Hrvatske, SAD i Maroka, lako je izašao na kraj i sa Belgijom. Ni na ovom meču nije bilo mnogo dilema oko pobjednika jer je Egipat posle prvog poluvremena vodio sa 22:15.

Prevagu na tasu Egipta, donijeli su Ramadan sa sedam, El Dera sa šest i Zein sa pet golova. Kod Belgije, Van Kosen je postigao pet, a Braun četiri gola.

U narednoj rundi Egipat igra protiv Bahreina, dok će Njemačka odmjeriti snage sa selekcijom Holandije. U ranije odigranim mečevima, Holandija je pobijedila Katar sa 32:30, dok je Bahrein bio bolji od SAD sa 32:27.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()