Rukometašice Borca putuju u Lisabon: Rezultat u drugom planu

Lijepa slika otišla je iz Banjaluke u svijet, a brojne čestitke stigle su na adresu ŽRK Borac

08.12.2022. 13:13
  • Podijeli:
ZRK_Borac_press_foto_UNA-6391d45c3c75a.webp Foto: UNA

Rukometašice Borca sutra putuju u Lisabon na revanš utakmicu trećeg kola EHF Evropa kupa. U prvom duelu Benfika je slavila 34:22, ali se i dalje priča o sjajnoj atmosferi u banjalučkom hramu sporta. Svjesni su u crveno-plavom taboru da je prednost od 12 golova nedostižna, ali se nadaju boljem izdanju ekipe.  

"Zahvalne smo svim navijačima koji su bili u dvorani i bodrili nas, posebno Lešinarima. Smatram da u revanšu možemo odigrati bolje, da smanjimo broj tehničkim grešaka i odigramo što bolji duel u Lisabonu. Svima je jasno da je Benfika kvalitetnija, ali ne idemo tamo samo reda radi", izjavila je golman ekipe Dragana Vukosavljević, koja je u prvom duelu upisala 16 odbrana.

Lijepa slika otišla je iz Banjaluke u svijet, a brojne čestitke stigle su na adresu ŽRK Borac. To je samo nagrada za naš dosadašnji rad ali i satisfakcija za ubuduće, poručuju iz kluba.  

"Želimo da u revanšu odigramo koliko možemo i pružimo što jači otpor rivalu. Benfika je ekipa koja želi da osvoji ovo takmičenje a njihov budžet i ulagnaja u rukomet dovoljno govore o tome. Njima je krajnji cilj Liga šampiona", istakao je direktor kluba Darko Savić.

Bez pomoći sponzora i nadležnih nije moguće organizovati jednu evropsku utakmicu.

Savić ističe da svaka košta najmanje 30 hiljada maraka.  

"Nama su potrebni partneri ako želimo da igramo međunarodna takmičenja i sistematsko rješenje. Ne tražimo pomoć, već da se nađe kvalitetno rješenje za sve klubove koji igraju u Evropi. Pri tome mislim na sve i na košarkaške, odbojkaške, rukometne klubove. Ne treba napominjati da su se nakon ovakvih mečeva klubovi gasili ili upadali u finansijske probleme. Nama novac ne treba u januaru, februaru, već kad igramo mečeve", dodaje Savić.

Rukometašice Borca u subotu će odraditi trening, a zatim i prisustvovati derbiju portugalskog rukometa između Benfike i Porta.

Utakmica u nedjelju igra se u 16 časova i 30 minuta.  

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()