Rukometaši BiH porazom od Gruzije okončali nastup na Evropskom prvenstvu

Prethodno je naša reprezentacija doživjela poraz u prvom kolu od aktuelnog evropskog prvaka Švedske rezultatom 29:20, a potom smo mimo svih očekivanja katastrofalno poraženi od Nizozemske 36:20

15.01.2024. 19:37
  • Podijeli:
rukometna reprezentacija bih reuters-65a19ef415bf5.webp Foto: Reuters

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je protiv Gruzije rezultatom 22:19 u susretu trećeg kola grupe E na Evropskom prvenstvu, te smo tako neslavno okončali nastup u Njemačkoj.

Bh. rukometaši doživjeli su sva tri poraza u grupi i nisu uspjeli da dođu do prvog trijumfa, baš kao i na prethodna dva učešća na smotri najboljih evropskih selekcija.

Prethodno je naša reprezentacija doživjela poraz u prvom kolu od aktuelnog evropskog prvaka Švedske rezultatom 29:20, a potom smo mimo svih očekivanja katastrofalno poraženi od Nizozemske 36:20.

Što se tiče same utakmice, naš tim je sjajno počeo i poveo je 8:2. Činilo se tada da bi konačno mogli ostvariti sigurnu pobjedu, ali uslijedio je pad u našoj igri što su Gruzijici iskoristili da se potpuno vrate u meč i do isteka prvog poluvremena izjednače na 9:9.

Posao nam je dodatno otežao i crveni karton Haseljića u 25. minuti, ali smo na otvaranju drugog poluvremena napravili mini-seriju 3:0 i poveli 12:9.

Ipak, kako smo već navikli, uslijedio je novi pad u našoj igri i Gruzija je u 42. minuti prvi put povela na utakmici rezultatom 14:13. Uslijedio je potom neizvjestan finiš meča u kojem ipak nismo imali snage da izbjegnemo poraz.

Najefikasniji u našem timu bio je Marko Panić sa sedam golova, dok je Vladan Đurđević postigao tri pogotoka.

Gruzijce je predvodio Giorgi Tskhovrebadze sa šest golova, Giorgi Arvelodi Dikhaminjia je dodao pet, a Irakli Kbilashvili tri.

Dodajmo na kraju da u ovom meču nije branio Benjamin Burić, koji se, iako nije bio povrijeđen, našao van protokola i selektor Irfan Smajlagić nije ga uvrstio u sastav.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()