RK Borac: Sudije upletene u pokušaj otimanja klupske imovine

Šokantne informacije stižu iz najtrofenijeg sportskog kolektiva u državi

14.01.2023. 10:21
  • Podijeli:
RK Borac Darko Stamenić_RKB-63c2716201b83.webp Foto: RK Borac

Čelnici Rukometnog kluba Borac m:tel optužili su sudiju Okružnog suda u Banjaluci Darka Stamenića da je pomogao proces otimanja klupske imovine.

Najtrofejniji klub u državi posljednjih mjeseci bije pravnu bitku kako ne bi ostao bez prostorija u Srpskoj ulici broj 4, u kojem se nalazi "Mac Tire pub".

Iz Gospodske ulice tvrde da sporni prostor nesumnjivo pripada klubu. A tvrde i da sve što se dešava je rezultat rada kriminalne hobotnice:

"Sve pretpostavke da su u postupak pokušaja otimanja imovine Rukometnog kluba Borac m:tel od strane fizičkog lica umiješane korumpirane osobe zaposlene u različitim institucijama, dobile su jednu od potvrda. Naime, u odgovoru Okružnog suda u Banjaluci jasno se vidi da je sudija Darko Stamenić zaobišao standardnu proceduru, redoslijed zaprimljenih predmeta i zanemarujući sva pravila i više od 140 predmeta koji mjesecima čekaju, uzeo “u rad” predmet Nebojša Torbice, dajući mu pravo na višedecenijsku imovinu Rukometnog kluba Borac m:tel", naveli su iz nekadašnjeg šampiona Evrope.

U istom obraćanju javnosti dalje se navodi:

"Sličnu praksu ima i sudija Vesna Mišić, koja je preskočila predmet RK Borac koji čeka od juna prošle godine i rješavala predmete koji su došli nakon našeg predmeta. Na taj način usporila je proces našeg uknjiženja i svojom neažurnošću dozvolila da presuda koja je predana pet mjeseci poslije i 1.000 sudskih spisa, kasnije bude donesena. Ovo je još jedan eklatantan primjer da je u proces pokušaja otimanja imovine rukometnog velikana upletena prava kriminalna hobotnica i potvrda navoda Uprave Kluba o nizu nezakonito radnji koje, za tuđi interes, realizuju brojni pojedinci zaposleni na važnim mjestima u još važnijim institucijama sistema", zaključili su iz Borca.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()