Srbijanski igrač udario nogom reprezentativca Hrvatske i dobio najsuroviju kaznu u vaterpolu

Mandiću je dosuđen tzv. brutality i to nakon što je odlučio da se fizički obračuna sa jednim od hrvatskih vaterpolista

13.02.2024. 21:55
  • Podijeli:
Srbija_Hrvatska_vaterpolo_foto_PrtSc-65cbccea85213.webp Foto: PrtSc

Srbijanski vaterpolo reprezentativac Dušan Mandić dobio je najsuroviju kaznu u ovom sportu i to zbog prekomjerne upotrebe sile na meču protiv Hrvatske.

Mandiću je dosuđen tzv. brutality i to nakon što je odlučio da se fizički obračuna sa jednim od hrvatskih vaterpolista.

Pokušao je šraubom sa velike udaljenosti u finišu meča, no njegov udarac je lagano zaustavio Marko Bijač. Mandića je iznervirao promašaj pa je odlučio da se fizički obračuna s jednim od hrvatskih vaterpolista.

Nogom je šutnuo protivničkog igrača nakon čega je sviran brutality, a Mandić je zbog prekomjerne upotrebe sile dobio crveni karton i isključen je s meča.

Prema ovom rijetkom pravilu, Srbija nije smjela zamijeniti igrača do kraja meča pa je tako Mandić olakšao posao Hrvatima koji su dobili peterac i realizovali ga te na kraju pobijedili rezultatom 15:13 i plasirali se u polufinale.

Tamo ih čeka ogled sa Francuzima koji su iznenađujuće savladali Mađarsku rezultatom 11:10 i plasirali se među četiri najbolje selekcije na svijetu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()