Šok iz UFC-a: Ngannou otpušten, za titulu teške kategorije bore se Jones i Gane

Najjača borilačka organizacija ostala bez najstrašnijeg čovjeka na svijetu

16.01.2023. 08:01
  • Podijeli:
francis-ngannou-reuters.jpg

Šef UFC-a Dana White je objavio da je najjača MMA organizacija na svijetu otpustila jednu od najvećih zvijezda i prvaka teške kategorije Francisa Ngannoua.

Ngannou, koji je u UFC-u ostvario skor 12-2, je protekle dvije godine vršio mukotrpne pregovore s UFC-om oko novog ugovora, no na kraju se on i White nisu dogovorili.

"Ponudili smo Ngannouu najveći ugovor u historiji UFC-a, ali ga je odbio. Otpustit ćemo ga i može potražiti novu organizaciju", rekao je White.

Ngannou je prvak teške kategorije postao u martu 2021. godine kada je sa trona skinuo Stipu Miočića spektakularnim nokautom, a odbranio je titulu protiv Cyrila Ganea prije tačno godinu dana iako se borio s povrijeđenim koljenom.

White je otkrio i da je već zakazana borba za titulu u teškoj kategoriji, a Ngannoua će naslijediti nekadašnji suvereni vladar poluteške kategorije Jon Jones (26-1) ili Cyril Gane (11-1) koji će u oktagon ući 4. marta na eventu UFC 285 u Las Vegasu.

Ngannou će karijeru najvjerovatnije nastaviti u PFL-u sa kojim će potpisati ugovor u kojem će mu biti dozvoljeno i da se uporedo bavi boksom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()