Poznat datum najiščekivanije borbe stoljeća između Furyja i Usyka

Dvojica boraca se suočili i bilo je žestoko

16.11.2023. 21:08
  • Podijeli:
fury usik reuters-65567459f086d.webp Foto: Reuters

Ljubitelji boksa večeras su konačno dobili i zvaničnu potvrdu datuma najiščekivanije borbe stoljeća između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka, koji će rukavice ukrstiti 17. februara 2024. u Rijadu (Saudijska Arabija).

Bit će to historijski meč dvojice najboljih teškaša današnjice, a jedan od njih će te februarske noći ujediniti sve titule, što će se dogoditi prvi put nakon 1999. godine.

Dakle, prvi put ćemo u ovom mileniju dobiti neosporivog prvaka teške kategorije, koji će imati sve pojaseve u svom vlasništvu. Posljednji je to uspio Lennox Lewis prije 24 godine.

Večeras su Fury i Usyk odradili i sučeljavanje uoči ove borbe, a bilo je zaista žestoko.

Usyk je vlasnik čak četiri pojasa prvka teške kategorije i to WBA, WBO, IBF i IBO, dok Fury posjeduje WBC pojas.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()