Posebna pravila za one koji bi da piju na Olimpijskim igrama u Parizu

Ništa se ne prepušta slučaju

29.06.2023. 08:07
  • Podijeli:
profimedia-0626666846 olimpijske igre 2024 pariz-649c07b197ff0.webp Foto: Profimedia

Prodaja alkoholnih pića na sportskim borilištima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. biće zabranjena, a konzumacija alkohola biće dozvoljena samo u VIP zonama, naveli su danas organizatori.

"U skladu sa "Evinovim zakonom" biće zabranjena prodaja alkohola široj javnosti tokom Igara u Parizu", saopštio je organizacioni komitet sa AFP.

Odluka proizilazi iz "Evinovog zakona" koji više od 32 godine zabranjuje konzumiranje alkohola na stadionima i sportskim terenima, ali koji uključuje i izuzetke.

Zakon dozvoljava organizatorima da zatraže do 10 izuzeća po godini i po opštini, a OI nemaju pravo na takvo izuzeće, jer će biti organizovano "više od 700 takmičarskih sesija tokom 15 dana takmičenja", precizirali su organizatori.

Još jedan izuzetak je i francuski zakon koji dozvoljava konzumiranje alkohola u VIP prostorima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()