Svijet zadivljen ukrajinskom ljepoticom i njenom haljinicom na Wimbledonu

Wimbledon je treći po redu Grand Slam turnir sezone poslije Australian Opena i Roland Garrosa i jedini koji se igra na travi i traje dvije sedmice

04.07.2024. 10:29
  • Podijeli:
Marta Kostjuk i Arina Sabalenka-6473395465829.webp Foto: AP Photo/Christophe Ena/Tanjug

Jedan od najprestižnijih teniskih turnira na svijetu svakako je Wimbledon, koji je ujedno najstariji i najugledniji, a igra se uglavnom krajem juna ili početkom jula u Londonu.

Wimbledon je treći po redu Grand Slam turnir sezone poslije Australian Opena i Roland Garrosa i jedini koji se igra na travi i traje dvije sedmice.

Prije nekoliko dana, tačnije u ponedjeljak 1. jula, počelo je novo izdanje Wimbledona i trajat će do nedjelje, 14. jula, baš kada završava i prvenstvo Evrope u fudbalu.

Veliki broj svjetskih tenisera i teniserki iz samog vrha trenutno je u Londonu. Neki su već ispali, drugi nastavljaju svoj put prema trofeju, a naravno kao i uvijek, dosta je iznenađenja, te interesantnih situacija.

Pažnju je na 137. Wimbledonu privukla ukrajinska teniserka Marta Kostjuk (Kostyuk). 19. igračica svijeta je u ponedjeljak slavila protiv Slovakinje Rebecce Sramkove (WTA: 105) sa 6:3, 6:2 i izborila duel sa 82. na svijetu Darijom Saville, ali ipak, svijet najviše o njoj govori zbog njenog izgleda i njene odjevne kombinacije.

22-godišnjakinja se pojavila u glatkoj, bijeloj haljini s naramenicama i sa dubokim V izrezom. Cijela stvar je impresionirala elegancijom i šarmom, a haljinu je za njene potrebe proizvela velika teniska kompanija Wilson s kojoj ona odavno sarađuje, a iza projekta je i neobična priča.

Pa, možete vidjeti mnogo sličnosti između haljine koju je Kostjuk nosila na Wimbledonu i haljine koju je nosila tokom vjenčanja. Odradila ga je u novembru prošle godine na Cipru, kada se udala za 27-godišnjeg sunarodnjaka Heorhiya Kyzymenka. Tada je Wilson bio kreator njene vjenčanice, iako je specijaliziran za sportsku odjeću, a ne za vjenčanice.

Ukrajinka je na haljini radila sa Joelle Michaeloff, voditeljkom Wilsonovog odjela za dizajn.

"Nisam imala pojma šta želim i šta mi se sviđa, htjela sam nešto jednostavno i u isto vrijeme nešto što će se pamtiti. Samo sam znala da ne želim vjenčanicu od 200 funti ili bilo što što je komplikovano ili delikatno da se ne može kretati i uživati u društvu ljudi", rekla je Kostjuk u intervju za Vogue.

Na kraju, vjenčanica je izrađena od svilene organze s ručno apliciranim cvijećem. Model se toliko svidio da je inspirirao dizajnera da stvori sličan, ali prilagođen igranju u Wimbledonu.

"U biti smo dodali donji sloj i malo podigli izrez. Ne želimo nikakve nezakonite elemente u Wimbledonu", rekla je Michaeloff.

“The Marta Dress”, kako su je nazvali, može kupiti svako. Dvodijelna verzija košta 298 dolara, a jednodijelna 198 dolara.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()