Krivično djelo u Velikoj Kladuši

-Vatrogasna jedinica nije imala poziva za izlazak na teren, rekao nam je dežurni Dizdarević

04.07.2024. 10:25
  • Podijeli:
policija_Sarajevo_traka_foto_MUPKS-63ce6081cfbf4.webp Foto: MUP KS

Nove servisne informacije.

-Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas od 09:00 do 15:30h doći do prekida u isporuci električne energije u trafopodručju Obdanište. Ostalo područje općine uredno je snabdjeveno električnom energijom.

-Vodosnabdijevanje je stabilno, kažu nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

-Vatrogasna jedinica nije imala poziva za izlazak na teren, rekao nam je dežurni Dizdarević.

-Jedno krivično djelo zavedeno je u biltenu Policijske stanice za 3. juli. Narušavanja javnog reda i mira i saobraćajnih nezgoda nije bilo.

-44 pacijenta zatražila su pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Na dalje liječenje su upućena dva pacijenta. Dežurni su bili doktori Samra Alibegić, Abdullah Fazlić i Arnela Čokić.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

-Povoljni uslovi za vožnju i pojačana frekvencija vozila, posebno u blizini većih gradskih centara karakterišu ovog jutra saobraćajnu situaciju u BiH. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta. Do kraja mjeseca avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

-Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Rijetko može pasti malo kiše od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. U Hercegovini sunčanije uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C.

-Uz stabilne vremenske prilike i povoljnu biometeorološku prognozu, većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Nakon svježije noći i mirnijeg sna, sa odmicanjem dana će u cijeloj zemlji i dalje biti ugodno, uglavnom zbog umjerenih temperatura, bez većih oscilacija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()