Po prvi put u Doboju: Počela rekreativna liga u odbojci

Osnovni motiv je druženje i promocija sporta

16.09.2023. 11:45
  • Podijeli:
rekreativna liga odbojka Doboj-6505777842086.webp Foto: SRNA
Rekreativna liga u odbojci u turnirskoj formi danas je u Doboju okupila 14 ekipa koje dolaze iz grada domaćina, Gradiške, Banjaluke, Usore, Zenice i Gračanice.

Organizator takmičenja je Dragan Prodić koji je rekao da se rekreativna liga u odbojci prvi put organizuje u Doboju i da će trajati dva vikenda.

On je pojasnio da se grupna faza odigrava danas i sutra, a završnica od 23. septembra kada se igraju četvrtfinalni mečevi i 24. septembra kada se odigravaju polufinalne utakmice, te utakmice za treće i prvo mjesto.

Prodić kaže da je ekipa mješovita i sastoji se od muških i ženskih igrača različite starosne dobi.

"Osnovni motiv je druženje i promocija odbojkaškog sporta", rekao je Prodić i zahvalio Gradskoj upravi Doboj i društveno odgovornim preduzećima za podršku u organizaciji.

Takmičenje je otvorio zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević koji je rekao da je grad podržao održavanje rekreativne lige u odbojci, kao i drugih sportskih manifestacija koje okupljaju mlade.

Dragan Zeljić iz Gradiške, koji odbojku igra rekreativno još od srednje škole, rekao je da je konkurencija jaka jer su prisutni i nekadašnji profesionalni igrači, te da na ovakvim takmičenjima učestvuje isključivo zbog druženja i dobre sportske zabave.

Sunčica Đurić iz Doboja kaže da se odbojkom rekreativno bavi osam godina, te da očekuje bolju igru s obzirom na muško-žensku kombinaciju ekipe.

Samanta Gavran iz Usore rekla je da više preferira odbojku na pijesku u odnosu na dvoranska takmičenja koja značajno popularizuju odbojku u sredinama u kojima je dominantan fudbal.

Otvaranju rekreativne lige u odbojci, koja se održava u sportskoj dvorani dobojske Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić", prisustvuju poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Danijel Jošić i zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()