Biden će s porodicom odlučivati da li će se kandidovati za novi mandat

Izvori su dodali da su razgovori porodice Bajden neformalni

30.06.2024. 21:29
  • Podijeli:
joe biden reuters-663cd35363acf.webp Foto: Reuters

Predsjednik SAD Joe Biden danas će razgovarati sa svojom porodicom o tome da li će nastaviti trku za reizbor, nakon što je veliki broj demokrata izrazio zabrinutost poslije debate predsjednika protiv republikanskog rivala Donalda Trumpa.

Biden i njegova supruga u toku dana će se sresti s djecom i unucima u predsjedničkom odmaralištu Camp David u Marylandu, rekli su izvori za NBC news.

Izvori su dodali da su razgovori porodice Bajden neformalni.

Demokrate, uključujući bivšeg predsjednika Baraka Obamu i bivšu predsjednicu Predstavničkog doma Nancy Pelosi, priznali su da je Biden imao loš nastup u debati u četvrtak, ali su javnosti saopštili da ga podržavaju u nastavku kampanje.

''Ovi izbori su i dalje izbor između nekoga ko se cijelog života borio za obične ljude i nekoga ko brine samo o sebi", poručio je Obama.

Potparol Pelosi je izjavio da Biden i dalje ima njenu punu podršku, a da se ona raduje prisustvu njegovoj inauguraciji 2025. godine.

Istovremeno, demokrate smatraju da Biden treba dati prostor da odredi sljedeće korake.

Oni vjeruju da samo predsednik, u dogovoru sa svojom porodicom, može odlučiti da li da nastavi ili da prekine svoju kampanju ranije, a da neće dobro reagovati na pritisak.

''Samo dvije osobe mogu da donesu ovu odluku, a to su predsjednik i njegova supruga. Svako ko ne razumije koliko će ova odluka biti duboko lična i porodična, nije upoznat sa situacijom'', rekao je jedan od izvora.

Biden je u subotu održao niz događaja za prikupljanje sredstava za kampanju u New Yorku, gdje je priznao da performans na debati nije bio dobar, ali je pokušao da uvjeri donatore da još uvijek može da pobijedi na predsjedničkim izborima protiv Trumpa.

Glasači širom SAD takođe su izrazili zabrinutost zbog glasanja za oba kandidata nakon debate u četvrtak, a jedan od predloženih kandidata da zamijeni Bidena je guverner Kalifornije Gavin Newsome, koji je javno podržao aktuelnog predsjednika.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()