Drama tokom utakmice između Danske i Njemačke: Policija hapsila maskiranog muškarca na krovu stadiona

Sudija je jasno ukazao na krov stadiona dok je razgovarao s kapitenima

30.06.2024. 21:40
  • Podijeli:
Njemacka_danska_krov_foto_X-66817e7781e7e.webp Foto: X

U dramatičnom okršaju između Danske i Njemačke na Euro 2024, utakmica je u jednom trenutku prekinuta zbog nezapamćenih vremenskih nepogoda, ali, to nije bilo sve, pošto je maskirano lice, koje nije bilo pripadnik policijskih snaga, bilo na krovu stadiona i izazvalo veliku paniku.

Naime, kako prenosi Bild, policijska akcija odvijala se na velikim visinama, a u jednom momentu korišten je u helikopter. Skoro sat je policiji bilo potrebno da uhvati maskiranog muškarca koji se za vrijeme utakmice Njemačke i Danske popeo na konstrukciju krova stadiona u Dortmundu, piše Telegraf.rs.

Sudija je jasno ukazao na krov stadiona dok je razgovarao s kapitenima.

Policijska akcija uzrokovala je kašnjenje početka drugog poluvremena. Sudija Mihael Oliver je jasno ukazao na krov stadiona dok je razgovarao s kapitenima Gundoganom i Kasperom Šmajhelom. Tek nakon završetka utakmice, tačno 57 minuta nakon što je maskirani muškarac primijećen na neovlaštenom mjestu, naoružani policajci su ga uhapsili.

"Njemačka policija je sada uhapsila muškarca. U nijednom trenutku nije bilo opasnosti za druge ljude. Još ne možemo dati informacije o identitetu muškarca niti njegovim motivima", izjavila je njemačka policija u nedjelju uvečer.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()