Otkriveno kad bi se mogli boriti Hrgović i Joshua

Hrvatski bokser još uvijek nema poraza

25.12.2023. 13:56
  • Podijeli:
filip hrgović_pixsell-1668330869501.webp Foto: PA/Pixsell

Filip Hrgović i Anthony Joshua ostvarili su pobjede na spektakularnoj priredbi u Saudijskoj Arabiji i stigli na korak do međusobne borbe.

Hrgović, neporaženi hrvatski bokser (17-0), obavezni je izazivač za IBF-ov pojas teške kategorije. Trebao bi se boriti protiv pobjednika meča Tyson Fury – Oleksandr Usik ili protiv Joshue ako Fury i Usik dogovore i revanš. Budući da je izvjesno da će Fury i Usik, koji se bore 17. februara, imati i drugu borbu, IBF će organizirati meč za privremenog prvaka.

Hrgović bi tako u ring mogao 9. marta, kada su Saudijci najavili novu veliku priredbu. Očekivalo se da će glavna borba te večeri biti okršaj Joshue i Deontaya Wildera, ali je Wilder doživio šokantan poraz od Josepha Parkera.

"Potpisali smo s Wilderom, ali on je izgubio. To se događa u boksu. Možda je to i blagoslov, Joshua je spreman za naslov. Želi postati trostruki svjetski prvak u teškoj kategoriji. Otto Wallin bio je broj dva u kategoriji, bit će Hrgović protiv AJ-a za svjetsku titulu", rekao je promotor Eddie Hearn.

Joshua, bivši svjetski prvak, u karijeri ima 27 pobjeda i tri poraza. Gubio je dvaput od Usika i jednom od Andyja Ruiza.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()