Optimizam u Slaviji: Juriš na regionalnu krunu

"Guramo svoj put ka tronu, cilj je šampionska titula. Želimo da nastavimo tradiciju Slavije kao bokserskog giganta regiona i šire"

28.04.2023. 10:43
  • Podijeli:
BK Slavija-644b8422ac3f1.webp Foto: BK Slavija

Najprijatnije iznenađenje Regionalne lige, bokseri Slavije, sa visokim ambicijama ulaze u nastavak sezone.

Banjalučani su u prethodnom periodu naporno trenirali i potpuno spremni dočekuju 10. kolo u Skoplju gdje žele da se prikažu u lijepom svjetlu i približe se prvom mjestu na kojem je trenutno ekipa Novog Pazara.

"Prezadovoljni smo do sada urađenim. Guramo svoj put ka tronu, cilj je šampionska titula. Želimo da nastavimo tradiciju Slavije kao bokserskog giganta regiona i šire. U Skoplje odlazimo sa ciljem da ostvarimo što više pobjeda, da zadržimo drugo mjesto, ali i da pokušamo da se domognemo prve pozicije na kraju ligaškog dijela takmičenja", optimista je je Leo Cvitanović.

Riječ je o momku koji je ove sezone stekao status lidera kluba. U svakoj borbi ostavlja srce u ringu, a kaže da ga na to obavezuje istorija i tradicija BK Slavija.

"Za mene je velika čast što boksujem za Slaviju, klub za koji su nastupali šampioni poput Marijana Beneša, Antona Josipovića i Radovana Bisića. Svi ti bivši šampioni, kao i bokseri koji su danas dio ekipe, prirasli su mi srcu, kao i Banjaluka. Nadam se da ću svojim nastupom u ringu opravdati čast koja mi je ukazana", iskren je Cvitanović.

Uz Lea, udarne pesnice Slavije u Regionalnoj ligi su Luka Veljović i Gal Šepic, trenutno vodeći na listi najboljih boksera takmičenja. Slovenački as je ostvario šest pobjeda uz dva poraza, te je skupio 20 bodova, dok dva manje ima Luka sa skorom od pet pobjeda i tri poraza.

"Imamo zaista sjajnu sezonu. Od kako sam došao u Banjaluku da boksujem za Slaviju ostvarili smo dobre rezultate. U samom smo vrhu i treba tako da nastavimo. U dobroj sam formi i spreman sam za nastavak lige koja je uistinu kvalitetna. Svi klubovi su na vrhuncu i imaju odlične boksere", jasan je Šepic, odnedavnoi šampion Slovenije.

Stručni štab Slavije sa puno optimizma gleda ka nastavku kampanje. Glavni trener Vladan Klajić kaže da su svi bokseri u dobroj formi, te da se u Skoplju može očekivati dobar rezultat. Ne krije da je cilj napad na šampionsku titulu.

"Mi smo u regionalnu ligu ušli kao autsajderi sa ciljem da se domognemo doigravanja, a to smo uspjeli. Naš motivi su porasli i sada želimo da borimo za titulu. Svi su nas potcijenivali, a pokazali smo da možemo puno toga. Klub je sada u znatno boljem stanju, odblokiran je i račun i ja se nadam da će nam i nadležne institucije pružiti podršku", naglasio je Kljajić.

U klubu svi zadovoljno trljaju ruke. Za kratko vrijeme su prevalili put od autsajdera do favorita za osvajanje titule, pa klupski predstavnik za regionalnu ligu Dalibor Petković ima samo riječi hvale za sve što se uradilo tokom ove sezone.

"Veoma sam zadovoljan rezultatima. Bokseri Slavije su u proteklih devet kola odboksovali više od 100 mečeva i zasluženo su na drugoj poziciji sa već osiguranim plasmanom u plej-of. U Skoplje idemo sa ciljem da se domognemo i trona. Svi u Slaviji su se pokazali i bokseriski i organizaciono. Od samog početka regionalnog takmičenja entuzijazam nas nije napuštao i zasluženo smo tu gdje jesmo. Pokazali smo da s pravom možemo da jurišamo na titulu", istakao je Petković.

Nakon turnira u Skoplju, slijede još okršaji u Somboru i Novom Pazaru, a potom i završni turnir na kojem će nastupiti četiri najbolje ekipe ligaškog dijela takmičenja. Trenutno trku vodi Novi Pazar, na drugom mjestu su bokseri Slavije, iza njih je BK Sombor, dok je ne četvrtoj poziciji ekipa Loznice.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()