ONE-ov predsjednik: ‘Mogu potvrditi da je Ngannou u pregovorima s nama

Priprema se završna ponuda za bivšeg prvaka teške kategorije u UFC-u

26.04.2023. 09:22
  • Podijeli:
francis-ngannou-reuters.jpg

Vrijeme prolazi, ali novosti oko angažmana Francisa Ngannoua i dalje su poprilično šture i nekonkretne. Bivši UFC-ov prvak teške kategorije još uvijek nije pronašao novog poslodavca, niti je ugovorio nekakav bokserski meč.

U prilog mu ide činjenica da je propao meč između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja, jer ‘‘Gypsy King‘‘ je ranije ove godine isticao da će se boriti protiv Ngannoua, ukoliko se ne uspije dogovoriti s Oleksandrom Usykom. Iako su pregovori Usyka i Furyja zasad propali, trenutno nema niti govora o meču između Furyja i Ngannoua.

Spominjao je Francis da je u određenim pregovorima i s Deontayjem Wilderom, ali ‘‘Bronze Bomber‘‘ u posljednje vrijeme spominje samo Anthonyja Joshuu i potencijalni meč protiv britanskog teškaša. Stvara se dojam da vrhunski boksači ne vide naročit smisao u obračunu s Francisom, a Ngannou će se možda morati okrenuti pronalasku MMA organizacije unutar koje će se skrasiti.

Među favoritima za potpisivanje Ngannoua navodno su PFL i ONE Championship. Zasad se ne zna koga će Francis odabrati i koga favorizira, a niti ONE-ov predsjednik nije dao puno više informacija. Chatri Sityodtong u razgovoru s Chaelom Sonnenom potvrdio je interes ONE-a za potpisivanjem Ngannoua.

‘‘Mislim da Francis donosi faktor uzbuđenja sa svojom nokauterskom snagom. Vjerujem da velike vijesti o njemu uskoro dolaze, nezavisno radi li se o MMA-u ili o boksu.‘‘

ONE-ov predsjednik podsjetio je Sonnena kako je ONE Championship nekad organizirao veliki bokserski meč, a bilo je to 2018. godine. Srisaket Sor Rungvisai tada je branio WBC-ovu titulu svjetskog prvaka u muha kategoriji i uspješno je porazio Irana Diaza na ONE-ovom eventu. Čelni čovjek ONE-a ne skriva da se planiraju širiti i na boksersko tržište, a Francisu bi to moglo odgovarati, prenosi Fightsite.hr.

Pred kraj razgovora između Sonnena i Chatrija, Sonnen je ponovo pokrenuo temu o mogućem dolasku Ngannoua u ONE Championship. Chatri je ovaj put dao malo konkretniji odgovor s više informacija.

‘‘Volim Francisa i on je dobra osoba, ali ja ne znam gdje će on završiti. Mogu potvrditi da smo u pregovorima i to je to. On ima jako puno ponuda. Mi nismo još dali svoju konačnu ponudu, a u pregovorima smo posljednjih nekoliko mjeseci. Sastavljamo našu konačnu ponudu.‘‘, rekao je Sityodtong, a potom ga je Sonnen pitao bi li Ngannou odmah napao titulu prvaka u teškoj kategoriji.

‘‘Vjerovatno. Prvo ćemo imati meč za ujedinjenje titula između privremenog prvaka i prvaka. Bhullar i Malykhin su kompletni borci, a ukoliko Francis dođe u našu tešku kategoriju, imat će pune ruke posla. Tu je i ‘Buchecha‘ koji je također gladan za osvajanjem svjetske titule. Ako se Francis pridruži, čeka ga puno posla.‘‘, objasnio je ONE-ov predsjednik.

Zanimljiva je situacija oko Ngannoua, ali Kameruncu je 36 godina i nema previše vremena za premišljanje. Odluku će morati donijeti uskoro, jer vrijeme mu odlazi u nepovrat.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()