Nikolajev ostvario 13. vrijeme kvalifikacija za petu trku Svjetskog kupa, Pleho nije završio vožnju

Mirza Nikolajev imao je odlično 13. vrijeme u kvalifikacijama i osvojio je novih 30 bodova

02.02.2024. 18:19
  • Podijeli:
mirza-nikolajev-reuters2.jpg

Peta trka Svjetskog kupa u sankanju na rasporedu je sutra, a Bosna i Hercegovina imat će dva predstavnika.

Mirza Nikolajev imao je odlično 13. vrijeme u kvalifikacijama i osvojio je novih 30 bodova.

Drugi bh. predstavnik nije uspio završiti utrku, ali je ostvario plasman u finalnu vožnju i ostao je bez novih bodova, zahvaljujući učešću na Svjetskom prvenstvu.

Sa novim bodovovima Nikolajev je trenutno 21. u ukupnom poretku od 36 sankaša.

Na Svjetskom prvenstvu sankaša, Mirza Nikolajev zauzeo je 28. mjesto, a Hamza Pleho je bio 33. na svijetu, a bitno je napomenuti da je Pleho junior koji se takmiči u seniorskoj konkurenciji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()