Ngannou je tokom pressa priredio Furyju najveće poniženje u karijeri, Kralj cigana obrukan kao nikada

Ngannou je na jednoj od posljednjih press konferencija ponovo obrukao Tysona Furyja

08.03.2024. 19:40
  • Podijeli:
francis-ngannou-instagram.jpg

Francis Ngannou večeras će u Rijadu odmjeriti snage sa Anthonyjem Joshuom u okviru Knockout Chaos eventa.

Ngannou je novu priliku za bokserski okršaj dobio nakon spektakularne predstave u svom prvom boks meču protiv Tysona Furyja u kojem je, po mišljenju mnogih, trebao i pobijediti, no sudije su odlučile dodijeliti trijumf ‘Kralju cigana‘.

Kamerunac je, uprkos porazu, zadobio poštovanje cijele bokserske zajednice dokazavši da se čak i u pravilima borbe koji ga ne favorizuju, može ravnopravno nositi sa jednim od najboljih boksera svih vremena.

A kada se mislilo da poštovanje prema njemu ne može biti veće, Ngannou je na jednoj od posljednjih press konferencija ponovo obrukao Tysona Furyja.

Naime, dok se Ngannou obraćao medijima dotakao se Furyja rekavši da ponovo želi ‘obrisati pod njime‘, a kada je Fury pokušao odgovoriti, uslijedile su riječi za koje su svi u dvorani znali da su istinite.

"Kažem ti, tvoja jedina šansa je u ringu sa bokserskim pravilima. Kada izađeš iz ringa, bolje se odmakni 5 metara od mene ukoliko misliš pričati s***a, jer ako poludim jako loše ćeš se provesti", poručio je Ngannou Furyju koji je bezuspješno pokušavao naći adekvatan odgovor odgovor.

"Poštuj činjenicu da te pravila boksa štite, jer bez toga si ništa naspram mene. Prebit ću te svakog dana i dva put u nedjelju", jasno je rekao Ngannou.

Sudeći po Furyjevoj reakciji, teško je sjetiti se kada ga je neko ponizio na ovakav način, a možemo pretpostaviti da je za Kralja cigana još bolnija činjenica što je Ngannou u pravu.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()