Mikec u sridu: I evropsko zlato i olimpijska viza

Dramatično raspucavanje sa Azerbejdžancom Ruslanom Lunevim imalo srćean kraj

10.03.2023. 22:26
  • Podijeli:
Damir Mikec_SSS-640b9f8c9b4c2.webp Foto: Streljački savez Srbije

Srpski strijelac Damir Mikec osvojio je titulu šampiona Evrope vazdušnim pištoljem u Talinu. Osvajanjem prvog mjesta, Mikec je obezbijedio i plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Većim dijelom finala nekoliko strijelaca je bilo u izjednačenoj trci za tron. Poslije 15. serije, prvu poziciju dijelili su Italijan Paolo Mona i Azerbejdžanac Ruslan Lunev, a Srbin je na trećem mjestu zaostajao samo za minimalni deseti dio kruga.

U narednih pet hitaca, Damir je blistao i izbio na tron sa solidnom prednošću. Čelnu poziciju zadržao je do kraja i kao prvi prošao u meč za zlato sa drugoplasiranim Lunevom. Bronza je pripala Italijanu.

Mikec je bitku za zlato otvorio sa dva odlična hica i poveo sa 4:0. Međutim, potom je uslijedila dominacija Luneva, koji je šest uzastopnih serija bio uspješniji od Mikeca, skupio 12 poena i poveo sa 12:4.

U sljedećoj seriji rivali su podijelili poene, jer su obojica postigli isti rezultat, pa je Lunev zadržao osam poena prednosti (13:5). Potom je Mikec ušao u sjajan ritam i svakom od narednih šest hitaca bio precizniji od Luneva, osvojio 12 poena u nizu i trijumfovao 17:13.

Srpska takmičarka Zorana Arunović, koja je ranije ostvarila olimpijsku vizu, u takmičenju dama pištoljem uzela je osmo mjesto.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()