Lana Pudar danas pliva za evropsko zlato, osiguran TV prijenos

Mlada Mostarska je sinoć u svojoj polufinalnoj grupi zauzela drugo mjesto sa vremenom 2:05.57

07.12.2023. 09:40
  • Podijeli:
Lana Pudar Tanjug:AP Photo:Lee Jin-man-64c253078647e.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Lee Jin-man

Lana Pudar, najbolja bosanskohercegovačka plivačica, danas u rumunskom Otopeniju pliva finalnu utrku na 200 metara delfin na Evropskom prvenstvu u malim bazenima.

Mlada Mostarska je sinoć u svojoj polufinalnoj grupi zauzela drugo mjesto sa vremenom 2:05.57.

Ukupno, to je bilo treće vrijeme polufinala. Bolji rezultat imale su samo Angelina Kohler (2:05.02) i Emily Large (2:05.47).

Lana će finalnu utrku u ovoj disciplini plivati od 17:12 sati, uz direktan TV prijenos na BHT1.

Nabolju bh. plivačicu u petak (8. decembra) očekuju kvalifikacije na 100 metara delfin, a isti dan na rasporedu su i polufinalne utrke u toj disciplini.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()