Komad stakla odlučio najluđu MMA borbu ikada, proglašen nokaut bez udarca

Nikad viđena scena

08.03.2024. 13:12
  • Podijeli:
borba screenshot-65eb0bb461dcd.webp Foto: Screenshot

MMA spektakl u Parizu sinoć nam je ponudio jedan od najluđih trenutaka u borilačkim sportovima posljednjih godina, a završen je čudnom pobjedom Bajsangura Čamsudinova protiv Cedrica Doumbea.

Zvijezda MMA sporta Cedric Doumbe na loš način otvorio je 2024. godinu jer je poražen u prvoj borbi. No, doživio je poraz kakav niko nije mogao očekivati te kakav sumnjam da smo ikada vidjeli.

Budući da su obojica dosad neporaženi, borba je trebala biti vrlo zanimljiva. U prvoj rundi dominirao je Čamsudinov, ali je u drugoj Doumbe pojačao pritisak i s nekoliko udaraca poljuljao je Čečena.

Na startu treće runde meč je prekinut tehničkim nokautom, a da se nijedan udarac nije uputio. Doumbea je nešto mučilo u nozi, a ni Čečen nije ostao imun pa je i on primijetio da nešto ne valja i pokazao sudiji.

Sudija je u tom trenutku odlučio prekinuti borbu i proglasiti nokaut jer, prema njegovom mišljenju, Doumbe nije bio u stanju da nastavi borbu. Nakon što je podigao nogu, vidio je da mu se komad stakla zabio u kožu.

Nikome nije jasno kako je staklo dospjelo do oktagona, a pretpostavlja se da je doletjelo iz publike.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()