KKI Vrbas slavi 21. rođendan: Godine obilježene trofejima

"Ništa nije bilo lako, ali išli smo polako i rezultat su brojni trofeji u Republici Srpskoj, BiH, regionu i širom Evrope"

12.07.2023. 10:56
  • Podijeli:
KKI Vrbas_KKI Vrbas-64ae694b5a4e1.webp Foto: KKI Vrbas

Košarkaški klub invalida Vrbas obilježava 21 godinu postojanja i uspješnog djelovanja.

Ova lijepa priča o banjalučkom trofejnom klubu počela je da se ispisuje na Petrovdan, sad već pomalo davnog 12. jula 2002. godine.

Dogovor o formiranju kluba pao je u čuvenom etno bifeu "Medo". Glavni inicijator bio je Marinko Umičević koji od prvog dana obavlja funkciju predsjednika kluba kojeg je osnovao zajedno sa Slavkom Šimićem i dvojicom ljudi kojih nažalost više nema među živima, Goranom Krsmanovićem i Lukom Jeličićem.

"Uvijek se rado sjećam našeg početka koji je bio izuzetno težak. Košarka u kolicima je naporan i zahtijevan, ali i poprilično skup sport. Ništa nije bilo lako, ali išli smo polako i sigurno i rezultat svega toga jesu brojni trofeji koje je ekipa ostvarila u Republici Srpskoj, BiH, regionu i širom Evrope na čemu sam itekako ponosan. Ovom prilikom želim da svim našim igračima, stručnom štabu i brojnim prijateljima čestitam na ovom jubileju" istakao je Umičević.

Preko trnja do zvijezda, kako je naslov knjige o razvoju ovog kluba i koji je imao dopunjeno izdanje, a baš takav je bio put KKI Vrbas.

"Krenuli smo iz ničega, a danas samo u sportskoj opremi imamo vrijednost od 300.000 maraka. Kada su rezultati u pitanju treba istaći da smo devet puta uzastopno šampioni BiH gdje smo pet puta slavili u kup takmičenju, imamo sedam trofeja osvojenih u NLB ligi i jedan u Bauerfeind regionalnoj ligi, uz sve to višestruki smo prvaci i osvajači Kupa Republike Srpske. Imali smo zapažene nastupe i na međunarodnoj sceni na kojoj smo, između ostalog, bili pobjednici kvalifikacionog turnora Evrolige 2 i Evrolige 3 i veliki broj trijumfa na raznim jakim  međunarodnim turnirima. Na svim pomenutim takmičenja na dostojanstven način reprezentovali smo naš klub, Banjaluku i Republiku Srpsku", dodao je predsjednik.

KKI Vrbas je u dosadašnjem radu imao podršku od nekoliko sponzora, a posbeno se izdvaja Tvornice obuće "Bema", dok je najviše sredstava iz sopstvenog džepa izdvojio Marinko Umičević.

Nije izostala podrška ni gradskih i republičkih vlasti prije svih od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika kao i Željke Cvijanović, člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, te od Vlade Republike Srpske.

"Svima veliko hvala na dosadašnjoj podršci i razumijevanju. Nadamo se da će uz naš klub biti i u narednom periodu u kojem i dalje imamo šampionske ambicije", zaključio je Umičević.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()