Joshua poručio da neće iznevjeriti Hrgovića: Ja sam čovjek od riječi

Hrvatski bokser mora pobijediti zaboravljenog Australca kako bi obdranio status obaveznog izazivača za IBF-ovu teškašku titulu

25.11.2023. 16:16
  • Podijeli:
anthony_joshua - reuters-63e212d5067ce.webp Foto: Reuters

Filip Hrgović će 23. decembra na velikom spektaklu u Rijadu boksati protiv Marka De Morija (41-2-2, 36 KO) koji osam godina nije boksao protiv renomiranog protivnika. Na tom eventu trebali su se boriti i Tyson Fury i Oleksandr Usik, ali taj meč je odgođen za februar sljedeće godine.

Hrvatski bokser mora pobijediti zaboravljenog Australca kako bi obdranio status obaveznog izazivača za IBF-ovu teškašku titulu. Nju drži Usik, ali mogao bi je izgubiti protiv Furyja, a ona će svakako ostati upražnjena ako njih dvojica aktiviraju klauzulu o revanšu. U tom bi se slučaju Hrgović trebao za šampionski pojas protiv idućeg na ljestvici, a to će biti Anthony Joshua ili Otto Wallin. Njih dvojica također će se sučeliti 23. decembra u Rijadu.

Svakodnevno razni svjetski mediji prenose kontradiktorne izjave o zbivanjima na vrhu svjetskog boksa, pa tako i onu promotora Eddieja Hearna da se Joshua želi boriti protiv Amerikanca Jarrella Millera, koji će se u Rijadu boriti s Danielom Duboisom. No, sam Joshua iznio je svoj stav da želi ići u smjeru borbe protiv Hrgovića.

"Postavio sam plan što želim učiniti ove i sljedeće godine i držim ga se. Ja sam čovjek od riječi. Čvrsto stojim pri onome u što vjerujem, a vjerujem da ću po treći put biti prvak svijeta u teškoj kategoriji. Moja prva stanica na tom putu je Wallin", rekao je Joshua za Boxing News.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()