Joshua i Ngannou odradili vaganje. Evo kad je borba

Očekuje nas spektakl u Saudijskoj Arabiji

07.03.2024. 20:24
  • Podijeli:
joshua ngannou reuters-65ea108a1b1c1.webp Foto: Reuters

Francis Ngannou i Anthony Joshua stali su na vagu dan prije međusobne borbe u saudijskom Rijadu. Ngannou prije meča ima 123.6 kilograma, dok je Joshua na 114.5. Odradili su i sučeljavanje uoči ovog vrlo atraktivnog meča, koji će se održati u petak navečer oko 23 sata po našem vremenu.

Nekadašnji UFC-ov prvak Francis Ngannou ide u drugu boksačku borbu zaredom. 

U prvoj je ugodno iznenadio protiv Tysona Furyja, možda i najboljeg boksača današnjice, ali je na kraju ipak izgubio kontroverznom odlukom sudija. Anthony Joshua držao je do prije dvije i pol godine sve teškaške pojaseve osim onog WBC-ovog.

Izgubio ih je u borbi protiv Ukrajinca Oleksandra Usika. Britanac je izgubio i u revanšu od Usika te se u zadnje vrijeme pokušava vratiti na veliku scenu pobjedama protiv manje poznatih boraca. U posljednje tri borbe pobijedio je Jermainea Franklina Jr.-a, Roberta Heleniusa i Otta Wallina.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()