Joshua će odraditi revanš s Whyteom, Usyk protiv Duboisa

Što se tiče Joshue, njega istog mjeseca čeka revanš s Dillianom Whyteom, tačnije, 12. augusta u Londonu

07.07.2023. 22:30
  • Podijeli:
anthony_joshua - reuters-63e212d5067ce.webp Foto: Reuters

Nekadašnji rivali Oleksandr Usyk i Anthony Joshua zvanično su dobili protivnike za mečeve u augustu.

Usyk će braniti WBO, WBA i IBF titule protiv Daniela Duboisa, koji je obavezni izazivač WBA federacije. Meč će se održati u poljskom Wroclawu 28. augusta.

Što se tiče Joshue, njega istog mjeseca čeka revanš s Dillianom Whyteom, tačnije, 12. augusta u Londonu.

Usykova borba s Duboisom je naljutila fanove jer su očekivali "veći meč" s obzirom da Ukrajinac bio "malo" u ringu. Plan puta za njega je ova borba koja je najavljena, kao i decembarski meč u Saudijskoj Arabiji protiv hrvatskog boksera Filipa Hrgovića pod uslovom da Tyson Fury ostane pri stavu da ne bude dio tog događaja. Na tom eventu bi Wilder i Joshua bili glavna atrakcija.

Sada se Usyk suočava s Duboisom koji je nokautiran četiri puta otkako mu je Joe Joyce nanio prvi poraz i tešku povredu oka.

Joshua nastavlja svoje rivalstvo s Whyteom, protivnikom s kojim je odradiju jednu od svojih najboljih borbi u karijeri i pobijedio tehničkim nokautom u sedmoj rundi. Prvi put su se obračunali 2015. godine kada je AJ bio nezaustavljivi teškaš.

U proteklim mjesecima je Joshua isticao namjeru da postane svjetski prvak treći put u svojoj karijeri, a Whytea i Wildera planira iskoristiti kao "stepenice" do trona.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()