Jones planira odlazak u penziju poslije Miočića: Samo jedan borac ga interesuje

Aktuelni prvak ima već 35 godina i blizu je kraja karijere

03.05.2023. 18:40
  • Podijeli:
ngannou jones - twitter 22-640b4a3ae9e62.webp Foto: Twitter/Screenshot

Aktuelni prvak UFC-a u teškoj kategoriji Jon Jones nema namjeru nastaviti karijeru nakon što odradi borbu sa Stipom Miočićem, ali jedna borba mi mogla natjerati „Bonesa“ da se predomisli.

"Trenutno, moj cilj je imati još jednu veliku borbu protiv Stipe Miočića u Madison Square Gardenu i onda se penzionisati", rekao je Džons za Fox Sports Australia.

Osim poraza od Matt Hamill u borbi u kojoj je dominirao, pa bio diskvalificiran, Jones nikad nije izgubio u MMA-u. Dugogodišnji prvak u poluteškoj kategoriji, se odlučio na kraju odreći svog šampionskog pojasa.

Vratio se nakon tri godine pauze kao teškaš i trebala mu je samo jedna runda da pobijedi Ciryla Ganea i osvoji pojas na UFC-ovom događaju 285 u martu.

"Mislim da će borba sa Stipom biti dovoljna za mene. Osjećam se kao da nemam puno toga za dokazati kada ga pobijedim. Dugo sam u ovoj igri, star sam tip, dugo sam trenirao te se želim moći igrati sa svojom djecom, imati dobru glavu na ramenima i zglobove koji rade.

Tako da vidim da će se tome uskoro približiti kraj i sretan sam zbog toga. Stvarno sam ponosan na svoju karijeru - izjavio je Jones, koji je ipak nadodao da u jednom raspletu ipak ne bi otišao u penziju.

"Vjerujem da bi borba protiv Francisa Ngannoua bila vrijedna nastavka borbi, a ne odlaska u penziju. Mislim da bi ta borba donijela ozbiljne prihode i zbog toga bi se isplatila.

Francis je bivši prvak, prokleto je popularan ovdje u Americi i diljem svijeta. To bi donijelo mnogo novca i zbog toga bih se bio spreman vratiti – zaključio je Jones. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()