Hrgović brutalno prebijen u borbi za pojas

Spektakl u Rijadu

02.06.2024. 07:42
  • Podijeli:
filip hrgovic reuters-665c062c73648.webp Foto: Reuters

Filip Hrgović poražen je u borbi karijere protiv Daniela Duboisa. Sudija je nakon konsultacije s doktorom prekinuo borbu u osmoj rundi zbog posjekotina na Hrgovićevom licu. Dubois (26) je ovom pobjedom postao IBF-ov privremeni svjetski prvak, dok će 31-godišnjem Hrgoviću prvi poraz u profesionalnoj karijeri predstaviti težak udarac na ambicije u lovu na vrh teške kategorije.

U prvih šest rundi gledali smo sjajnu borbu u kojoj su oba boksera jedan drugome zadala brojne teške udarce. Ipak, izgledalo je kao da ih Dubois puno bolje podnosi od Hrgovića, na čijem je licu Britanac otvorio posjekotinu već u drugoj rundi. To je hrvatskom bokseru stvaralo probleme u nastavku meča.

Prije ulaska u sedmu rundu dojam je bio da je borba u najgorem slučaju za Hrgovića izjednačena, no u toj sedmoj rundi se Hrgović potpuno ugasio te je izgledao iscrpljeno. Dubois je to iskoristio i ozbiljno ga uzdrmao, a Hrgovića je na kraju runde spasilo zvono. Spasa mu nije bilo u osmoj rundi, sudija je pozvao ljekara na konsultacije, a on je zaključio da Hrgović zbog posjekotina ne može nastaviti meč.

Hrgović je u ovu borbu ušao kao izraziti favorit te se nadao pobjedi kojom bi postao privremeni prvak po IBF-u, koji bi mu s vremenom možda dodijelio i onaj pravi pojas jer još uvijek postoji mogućnost da IBF-ov pojas bude oduzet Oleksandru Usiku. Isto tako, najavljivalo se da pobjedniku ovog meča slijedi dvoboj s Anthonyjem Joshuom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()