Da li će "izvisiti": Miočiću u zadnji tren propada meč karijere?

Da li će prevladati želja za zaradom?

17.07.2023. 07:49
  • Podijeli:
stipe miocic - profimedia 22-63c8e9ca133ab.webp Foto: Profimedia

Šef UFC-A Dana White potvrdio je prije deset dana službeno da će se održati meč Stipe Miočića i Jona Jonesa. Najveći teškaš u historiji UFC-a borit će se još jednom za pojas prvaka, a borba bi se trebala održati 11. novembra u New Yorku, i bit će to glavna borba večeri na eventu UFC 295.

No, prema zadnjim špekulacijama iz borilačkog svijeta taj meč bi mogao propasti jer se u priču ponovno umiješao Francis Ngannou.

Njegov menadžer Marquel Martin je za MMA Hourly rekao: "Možda hladne glave prevladaju i White shvati da je ovo u interesu svima. Mi želimo tu borbu, fanovi je žele više nego išta, idemo je organizirati. On je taj koji dogovara velike mečeve, a mi ih nikad ne odbijamo.

Podsjetimo, Ngannou je zbog nesuglasica napustio UFC i prešao u PFL. Iz te perspektive se meč s Jonesom trenutno čini nemogućim, ali ne bi bilo prvi put da UFC nanjuši veliki novac i ipak dođe do dogovora s borcima oko novog i boljeg ugovora za veliku borbu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()